23 Οκτ 2018
0 σχόλια

«Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο» - Εκδήλωση από το ΤΕΕ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας

«Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο» - Εκδήλωση από το ΤΕΕ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ηλείας


Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα «Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο» συνδιοργανώνουν  το Τεχνικό Επιμελητήριο/Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας και  ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Πύργου (Κτίριο Νομαρχίας – ισόγειο).

 Αφορμή για την εκδήλωση αυτή είναι το γεγονός ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η διαδικασία Κτηματογράφησης στο εναπομένον και μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα  εντάσσονται ταυτόχρονα 217 προ-Καποδιστριακές Τοπικές Κοινότητες εκτός των ήδη ενταγμένων Ο.Τ.Α. (Πύργου, Αμαλιάδας, Λεχαινών, Μανωλάδος, Νέας Μανωλάδος, Αρετής, Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λαστεΐκων).

Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών και σύνταξης των δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι ίσως η σημαντικότερη και κρισιμότερη φάση της Κτηματογράφησης καθώς κάθε μετέπειτα τροποποίηση των αρχικά δηλωθέντων ακινήτων είναι εξαιρετικά δυσχερής για τον πολίτη.

Στην ημερίδα αυτή, που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων του Εθνικού Κτηματολογίου καθώς και της αναδόχου κοινοπραξίας    «K/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016», οι φορείς που τη συνδιοργανώνουν επιδιώκουν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάθεση του φακέλου δήλωσης ιδιοκτησίας, αλλά και  ταυτόχρονα να τεθούν επί τάπητος τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης στις προηγούμενες περιπτώσεις ένταξης περιοχών του νομού μας.

Για το λόγο αυτό καλούν όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του νομού, τους εμπλεκόμενους επιστήμονες και  όλους τους ενδιαφερόμενους  πολίτες να παραστούν και να καταθέσουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους, συμμετέχοντας στη συζήτηση για αυτό το κρίσιμο και θεμελιώδες έργο για το νομό μας.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top