13 Νοε 2018
0 σχόλια

Κατεβάζει ρολά αύριο το δημόσιο

Κατεβάζει ρολά αύριο το δημόσιο
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη,


με επίκεντρο της κινητοποίησης, «που είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια», όπως τονίζει, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις 11:00 οι απεργοί προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων.

Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Στο ασφαλιστικό είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου.

Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας».

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

Πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top