10 Δεκ 2018
0 σχόλια

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ
Τι ζητούν παμμακεδονικές οργανώσεις


Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει τη συγκρότηση του ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- ΠΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση  Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου αλλά και ένας γονέας ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με τη δημιουργία της  συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία στην περίπτωση που  κριθεί σκόπιμο θα αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία ενώ  θα εξετάζει και τις νέες εκδόσεις σχολικών βιβλίων, υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιά και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

Επίσης, όπως λένε, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της ελληνικής εθνικής αξίας αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων λαογραφικής, εθνολογικής, ιστορικής και επιστημονικής σημασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτηση αναστολής, όπως και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να «παγώσει», όπως ζητούν, η επίμαχη απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top