1 Ιαν 2014
One σχόλια

Σκέψεις ΔΟΕ να "πάρει" τη φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία!

Σκέψεις να μην ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία κάνουν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας τον προσεχή Αύγουστο, με πρόσχημα το κόστος της τελετής!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, η ΔΟΕ προσανατολίζεται στο να μην ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως αποκαλύπτει το antinews.gr, πριν από λίγες ημέρες έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μια επιστολή, με την οποία η ΔΟΕ ενημέρωνε την Ελλάδα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το ερχόμενο καλοκαίρι (16-28/8) στην πόλη Nanjing της Κίνας.


Όπως τονίζεται από την ΔΟΕ, η σκέψη να μην ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, είναι προκειμένου να μειωθεί το κόστος των Κινέζων διοργανωτών.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι, πως από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή κάπου στη Κίνα, με μια φλόγα που θα ανάψει με νέους κανόνες και βέβαια δε θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας!

Όπως τονίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι αρχικά φαίνεται και ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς μια πιθανή διακοπή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας από τον πιο επίσημο φορέα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης μπορεί να ανοίξει την πόρτα για τη μόνιμη κατάργησή του παραδοσιακού τρόπου με όλα τα συνεπακόλουθα που θα είναι δραματικά για τον πολιτισμό τον τουρισμό και τον αθλητισμό της Ελλάδας.

Το έγγραφο έχει θορυβήσει τα μέλη της ΕΟΕ και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η αντίδρασή τους.

Με πληροφορίες από το news247.gr

1 σχόλια:

  1. να τους αλλαξουν ονομα μετα! δεν πρεπει με κανεναν λογο να ειναι...και να λεγοντε ....ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top