11 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ: "Δεν θα καταργηθεί, θα αλλάξει μορφή!

«Επανασχεδιάζοντας την φαρμακευτική πολιτική» ήταν ο τίτλος της ημερίδας στην οποία κλήθηκε να μιλήσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Πάτρα και κυρίως να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσαν φαρμακοποιοί της περιοχής που όπως είναι γνωστό δεν βλέπουν θετικά αυτό τον επανασχεδιασμό.

Οι εντάσεις  ήταν στην ημερήσια διάταξη και ο υπουργός …φαρμάκωσε και πάλι με τις δηλώσεις του τους φαρμακοποιούς.

Μιλώντας στο …θερμό ακροατήριο ο υπουργός Υγείας αφού επανέλαβε πως "στη χώρα μας έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία παγκοσμίως ανα αριθμό κατοίκων",  τόνισε πως "μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απόφαση, για την οποία πρέπει να ντρέπομαι".


Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην τιμή του φαρμάκου  ανέφερε ότι," στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποζημιώνουν μόνο το φθηνότερο γενόσημο, την στιγμή που στην Ελλάδα ξοδεύονται πολλά λεφτά για "on patern" φάρμακα, αγνοώντας παλαιότερα, που έχουν χάσει την πατέντα τους, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά". Για το  πρόβλημα των  ανασφάλιστων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι "δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργείου, αλλά της οικονομικής κρίσης".

Να σημειωθεί πως ο κ. Γεωργιάδης περιόδευσε στα νοσοκομεία της Πάτρας ενώ δεν απέφυγε να δεχθεί τα παράπονα απο καρκινοπαθείς που τον πλησίασαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική που ασκείται απο το υπουργείο και εξαθλιώνει αυτή  την ευαίσθητη ομάδα ασθενών.

Παραλειπόμενα από την χθεσινή εκδήλωση

***Πολύ πιθανή θεωρείται η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη την Κυριακή(αύριο) το μεσημέρι (13.30μ.μ.) στο νοσοκομείο της  Αμαλιάδας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην " Π" ο Διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Βασίλης Δημόπουλος που  παρέστη στην ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας και της εφημερίδας "Πελοπόννησος" όπου μίλησε ο υπουργός Υγείας "υπάρχει στη σκέψη του υπουργού η κάθοδος στην Ηλεία και ίσως αύριο το μεσημέρι να βρεθεί στην Αμαλιάδα".

***Σε ερώτηση που του έθεσε η "ΠΡΩΤΗ" σχετικά  με το αν καταργηθούν νοσοκομεία της περιοχής, απάντησε: " Δεν καταργείται τίποτα" . Στην επιμονή μας να μάθουμε για το νοσοκομείο Κρεστένων  μας είπε: " Δεν θα καταργηθεί, θα αλλάξει μορφή!"

### Ο υπουργός ήλθε στην Πάτρα στις 10.00 το πρωί προσκεκλημένος απο την εφημερίδα "Πελοπόννησος" και τον Φαρμακευτικό σύλλογο Αχαίας στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε  για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό κλάδο των Φαρμακοποιών. Η αφίσα-γελοιογραφία του γνωστού πατρινού σκιτσογράφου Drani (Γιάννη Δράκου) για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων άρεσε πολύ στον κ. Γεωργιάδη ο οποίος την έδειξε στις κάμερες και το κοινό και δήλωσε πως " θα την κορνιζάρει στο γραφείο του " .

###Το θέατρο (στο χώρο πολιτισμού "Επίκεντρο") όπου μίλησε ο υπουργός ήταν κατάμεστο απο φαρμακοποιούς, δημοσιογράφους, Οπερατέρ και φωτογράφους. Μέσα και έξω απο τον χώρο ήταν αρκετοί αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας Πατρών πέρα απο τη συνοδεία του υπουργού. Επίσης, στελέχη της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαίας.

### Στις 8.00 το πρωί άνδρες της ασφάλειας Πατρών με εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν έρευνα σε όλους τους χώρους. Δεν υπήρξε συγκεντρωμένος κόσμος για να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό(ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι κλπ) αλλά μεμονωμένα δέχθηκε παράπονα.

### Ο κ. Γεωργιάδης ήλθε  αρκετές φορές σε φραστική αντιπαράθεση με τους φαρμακοποιούς που του έθεταν ερωτήματα και ξεπέρασε το χρόνο παρουσίας του στην ημερίδα. ( Εφυγε για την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα" στις 13.30, ενώ αυτή ήταν προγραμματισμένη για τις 12.00)

Σχεδόν 2 ώρες ήταν όρθιος στο βήμα και απαντούσε  στις ερωτήσεις των φαρμακοποιών.

### "Η φράση του, " υπέγραψα όλα τα μνημόνια και δεν ντρέπομαι για αυτό", εισέπραξε τα ειρωνικά σχόλια των φαρμακοποιών ενώ δήλωσε πως "ντρέπεται που η Τρόικα έπρεπε να πάρει κάποια μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχε πάρει μόνη της η Ελλάδα".

Της Νατάσας Τραγουστή
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top