10 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Προκαλεί το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς – Πολίτες λένε «όχι στην καταστροφή τους»

Η συστράτευση του κόσμου για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία,

 ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «ΣΤΟΠ στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών», όπου πήραν μέρος μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

«Τα κοινόχρηστα πράγματα, όπως τα νερά, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι πλατείες, οι δρόμοι, τα λιμάνια και άλλα προστατεύονται από τον αστικό κώδικα και αν ο πολίτης αποκλείεται από τη χρήση τους, μπορεί να ασκήσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας» υπογράμμισε ο Ανδρέας Πετρόπουλος,


 αντιπρόεδρος της Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό. Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο παραχωρεί «ακόμα και περιοχές Natura, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις».

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, από το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) και πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σημείωσε πως η μετατροπή προστατευόμενων περιοχών σε οικόπεδα αποτελεί βιασμό του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου.

Αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση χιλιάδων ανθρώπων στις δυο δημόσιες πλατφόρμες για συλλογή υπογραφών και τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε το «καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο», όπως το χαρακτήρισε, και συνέχισε ότι «δεν επιδέχεται διορθώσεις, αλλά πρέπει να αποσυρθεί».

Διάβασε περισσότερα στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top