21 Απρ 2015
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή Νέων Φιγαλέων στα Αρχαιολογικά Μουσεία των Αθηνών

εκδρομή Νέων Φιγαλέων στα Αρχαιολογικά Μουσεία των Αθηνών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου η εκδρομή που διοργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

 του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου - Λυκείου της πόλης στην Αθήνα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο αυτής.


 Στην εκδρομή συμμετείχαν πάνω από 55 άτομα νέοι και μεγαλύτεροι κάθε ηλικίας από την Νέα Φιγαλεία.

Την εκδρομή συνόδευσε και ο πρώην Δήμαρχος Φιγαλείας κ.Ιωάννης Πιπιλής αλλά και άλλοι αιρετοί όπως ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και δικηγόρος κ.Βάγιας και η τοπική σύμβουλος Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας κα.Κατσάμπουλα.

 Επίσης ο ιερέας της πόλης π.Αναστάσιος, οι πρόεδροι των συλλόγων δημοτικού σχολείου κα.Μπέη και Γυμνασίου - Λυκείου κα.Καπλάνη, ο Αρχαιοφύλακας Αρχαιολογικού Χώρου Αλιφείρας κ.Παπαγιώργος, εκπρόσωπος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιγαλείας η κα.Μανιάτη, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νέας Φιγαλείας κ.Λαμπρόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών της πόλης κα.Πιτσινή, ο συντάκτης του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θάνος Χουλιάρας και πολλοί ακόμα πολίτες!

Πρώτη στάση ήταν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου τα εκθέματα και η πληθώρα των εντυπωσιακών αγαλμάτων προκάλεσε δέος τους εκδρομείς.

 Εκεί τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο φύλακας του Μουσείου, Φώτης Κομπορόζος με καταγωγή από την Νέα Φιγαλεία.

 Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, η αίθουσα με τα εκθέματα από τις Κυκλάδες και τον πολιτισμό τους, η αίθουσα με τα εκθέματα της Κνωσσού αλλά και η αίθουσα με εκθέματα από τον Αιγυπτιακό Πολιτισμό εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.

Δεύτερη στάση ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης.

 Εκεί στον Παρθενώνα, ανέβηκαν όλοι οι εκδρομείς και όσοι δεν είχαν επισκεφθεί πραγματικά έμειναν άναυδοι από την ιστορία και τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων. Ύστερα, επόμενος σταθμός της επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ήταν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 Κανένας μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων δεν είχε επισκεφθεί το Μουσείο και για όλους ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία.

 Εκθέματα από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό εντυπωσίασαν τους πάντες, κυρίους τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν στην εκδρομή.
Τέλος θα προγραμματιστεί και νέα εκδρομή μέσα στο Μάιο με προορισμό μέρη της Επαρχίας Ολυμπίας.

 Οι Σύλλογοι ευχαριστούν θερμά και δημόσια το Τουριστικό Γραφείο "Στρίγκας" στη Ζαχάρω για την άψογη εξυπηρέτηση.
εκδρομή Νέων Φιγαλέων στα Αρχαιολογικά Μουσεία των Αθηνών.1

εκδρομή Νέων Φιγαλέων στα Αρχαιολογικά Μουσεία των Αθηνών.2

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top