25 Απρ 2015
One σχόλια

Κρέστενα Ηλείας: Θησαυρός πολιτισμού από τους μαθητές

Κρέστενα Ηλείας
Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα

Για δέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2000 μαθητών, την Παρασκευή στο χώρο της «Γιορτής Σταφίδας».


Μαθητές από τα περισσότερα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, γεμάτοι ζωντάνια και έμπνευση, παρουσίασαν τα όσα είχαν προετοιμάσει στο χορό και το τραγούδι, απέναντι στο κοινό τους που ήταν συμμαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Εξαιρετικές ήταν ακόμα και οι εκθέσεις τεχνολογίας και εικαστικών που στεγάστηκαν στην αίθουσα των εγκαταστάσεων, όπου οι μαθητές έδειξαν μια άλλη πτυχή των καλλιτεχνικών και τεχνικών ανησυχιών τους. Οι μαθητές επέδειξαν τις δυνατότητές τους, στο τραγούδι, στους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς και σε πολλές άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

«Καλώς ήλθατε, σας περιμέναμε…» Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην πόλη. «Έχει γίνει πλέον συνήθεια ευχάριστη για εμάς να υποδεχόμαστε τους μαθητές της Ηλείας στην περιοχή μας» συμπλήρωσε στο χαιρετισμό του.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλος τόνισε πως «η ψυχή της εκδήλωσης, της δημιουργίας, δεν θα υπήρχε χωρίς εσάς αγαπητοί μαθητές. Είναι μεγάλη η χαρά μου να σας καλωσορίσω και πάλι στη μεγάλη αυτή μαθητική γιορτή, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκώμενο όριο.

Τιμητικά η συνταξιούχος σήμερα εκπαιδευτικός Φωτεινή Παπαντωνοπούλου που εμπνεύστηκε την πολιτιστική αυτή δράση πριν δέκα χρόνια, τίμησε εκπαιδευτικούς που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του θεσμού.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο: eproini.gr

1 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑΣΑΣΤΕ ΟΛΛΟΙ ΚΑΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top