21 Απρ 2015
0 σχόλια

Αντάρτικο δημάρχων - Δεν θέλουν να δώσουν τα αποθεματικά

Δεν θέλουν να δώσουν τα αποθεματικά
Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ στην οποία προχωρά η κυβέρνηση μετά την υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κοιμήσης: Δεν δίνουμε τα αποθεματικά


Το μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Αποστόλης Κοιμήσης δήλωσε στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ότι οι δήμοι δεν πρόκειται να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην ΤτΕ. «Δεν πρόκειται να δώσουμε τα αποθεματικά των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώγος Καμίνης, συμφωνούν με την άποψη ότι οι δήμοι δεν πρέπει να δώσουν τα αποθεματικά τους.

Πατούλης στην Bild

«Εξέγερση δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της Bild, που φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Τι γράφει η Bild

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει με διάταγμα όλους τους κρατικούς θεσμούς και τα δημόσια ιδρύματα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος»

ΚΕΔΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ

Η ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην Ευρώπη το ζήτημα με τα αποθεματικά

Την αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ Corina Cretu ενημέρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για το ζήτημα της υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών, όπως ανέφερε στο προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter.

Αντίθετος και ο δήμαρχος ΚΚΕ Πάτρας

Την αντίθεσή του στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου Πατρέων στην Τράπεζα της Ελλάδος εξέφρασε την Τρίτη ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, που ανήκει στο ΚΚΕ.

ΝΔ: Η κυβέρνηση οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για αφαίμαξη ακόμη και των ταμείων των δήμων και περιφερειών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του κρατικού ταμείου και να μην κηρυχθεί γενικευμένη στάση πληρωμών.

Στρατούλης: Πατριωτική, αν και όχι καλή, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Νωρίτερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, είπε ότι «δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστω και για έκτακτα μέτρα».

Διαβάστε το αναλυτικά στο: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top