24 Απρ 2015
0 σχόλια

Καθορισμός των πολυσύχναστων παραλιών της Ηλείας

των πολυσύχναστων παραλιών της Ηλείας
Στον καθορισμό των πολυσύχναστων παραλιών των Δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως και Πηνειού

προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το Λιμεναρχείο Κατακόλου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους εμπλεκόμενους δήμους, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.


Σε ξεχωριστές συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα στο Λιμεναρχείο Κατακόλου υπό τον Σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος κ. Απόστολο Γκάτζιο, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας ο κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

Στο δήμο Πηνειού ως πολυσύχναστες χαρακτηρίστηκαν οι παραλίες
 Θίνες Βαρθολομιού και Αρκουδιού όπως εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος του Δήμου Πηνειού, Νίκος Μαφρέδας, παρά την πρόταση του προέδρου της επιτροπής να συμπεριληφθεί και η παραλία Γλύφας.

Στο δήμο Ζαχάρως πολυσύχναστη χαρακτηρίστηκε η παραλία Ζαχάρως (έμπροσθεν Παρα θιν Αλός) και η παραλία του Κακοβάτου, με τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Παναγιώτη Γκόγκα να εκφράζει αντίθετη άποψη για την τελευταία.

Καμία παραλία δεν χαρακτηρίστικε πολυσύχναστη στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων όπως εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος του δήμου Παναγιώτης Καραντώνης, ούτε και εκείνη του Κάτω Σαμικού.

Στις παραλίες αυτές που χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες οι δήμοι με δική τους ευθύνη οφείλουν να τις επιτηρούν με εκπαιδευμένο ναυαγοσώστη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την ασφάλεια των λουομένων.

Ακόμη αποφασίστηκε και ο καθορισμός των κατοικημένων περιοχών των τριών δήμων όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία θαλασσίων μοτοποδηλάτων (ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων) όπως SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF-JET, JET-SKI κ.λ.π.

 καθώς και των προσομοιαζόντων προς αυτά ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας, κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14.00΄– 17.00΄ για τις περιοχές από το παλαιό τουριστικό έως το καφεστιατόριο «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ» και της περιοχής έμπροσθεν παραλίας Κακοβάτου για το δήμο Ζαχάρως και των περιοχών Γλύφας και Αρκουδίου του δήμου Πηνειού.

Πηγή: amaliadanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top