29 Ιουν 2017
0 σχόλια

Λήγουν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα (βίντεο)

Λήγουν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα
Στη λήξη της απεργιακή κινητοποίησης πρόχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις 5 ψήφους της πρώην «πράσινης» ΣΥΝΑΝ (τρεις) και της ΔΑΚΕ (δύο).


Αυτό σημαίνει ότι από τις 12 το βράδυ οπότε λήγει η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τα απορριμματοφόρα θα βγουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έλαβε την πλειοψηφία καλεί σε συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη συνέχεια συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για να στηριχθούν οι συμβασιούχοι, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπδονδίας «θα οδηγηθούν σύντομα σε απολύσεις».

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Τράκας, «συνεχίζουμε να διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης».

Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, λόγω της απουσίας ενός μέλους της ΣΥΝΑΝ, η πρόταση για λήξη της κινητοποίησης, ώστε να μην συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που μας στήριξαν αυτές τις 11 ημέρες αλλά και να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας,  δεν έλαβε την απολύτη αλλά σχετική πλειοψηφία.

Δεν χρειάστηκε όμως η “διπλή” ψήφος του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς οι προτάσεις ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ήταν στην κατεύθυνση της συνέχισης των κινητοποιήσεων, δεν ήταν ενιαίες.

Όπως είχε γράψει  από χθες η aftodioikisi.gr υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν:

-Η ΔΑΣ -ΟΤΑ (ΚΚΕ) με τρεις έδρες πρότεινε απεργία την Παρασκευή ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης που απειλεί με στρατό και δικαιοσύνη, Δευτέρα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αν την Τρίτη 4 Ιουλίου δεν φύγουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων για την Ενιαιά Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

–Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ) με δύο έδρες προτεινε 24ωρη απεργία αύριο, αποχή από την εργασία το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Δείτε το βίντεο από το news247.gr



Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top