23 Ιουν 2017
0 σχόλια

«Η Ηλεία θα ζήσει δύσκολες μέρες» – Δυναμική παρουσία των Ηλείων εργαζομένων στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δυναμική παρουσία των Ηλείων εργαζομένων στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ισχυρή η ηλειακή παρουσία στο χθεσινό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους


Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων των δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας & Ζαχάρως στη χθεσινή πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Γαρύφαλλος, στην Αθήνα μετέβη πάνω από το 80% των συμβασιούχων που θίγονται άμεσα, προσθέτοντας ότι η κινητοποίηση ήταν πολυπληθής και δυναμική.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενο από τον δήμο Πηνειού.

Ο κ. Γαρύφαλλος δήλωσε ότι αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση, συμπληρώνοντας ότι επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας μεταξύ των συμβασιούχων.

«Περιμένουμε να μας ενημερώσουν για το τι θα γίνει και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί λύση.

Υπάρχει αβεβαιότητα στους εργαζομένους, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αν αυτοί οι άνθρωποι σταματήσουν να εργάζονται, οι δήμοι δεν θα μπορούν να κάνουν αποκομιδή απορριμμάτων.

Θα περάσουμε δύσκολες μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαρύφαλλος.

Ήδη, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, την αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στους δρόμους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποδεχόταν στο γραφείο του, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη, συμφωνήθηκε με την ΚΕΔΕ πως θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διαμορφωθούν μόνιμες θέσεις εργασίας στις υπηρεσίας καθαριότητας των δήμων και για το μεσοδιάστημα να αναζητηθεί λύση που θα διασφαλίζει και τους μέχρι τώρα «παρατασιούχους».

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα F & M Voice, πριν από τη συνάντηση με τους δημάρχους.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top