18 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Σινεμά στις πλατείες όπως παλιά… Το πρόγραμμα των προβολών

Ηλεία: Σινεμά στις πλατείες Το πρόγραμμα των προβολών
Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι προβολές του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες»
που οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Η πρώτη προβολή θα γίνει στον Πλάτανο την Παρασκευή 21 Ιουλίου με την ταινία «Ραούφ», ενώ για τον μήνα Ιούλιο έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες τέσσερις προβολές στον Πύργο, στην παραλία Σαβαλίων, στο Κατσαρού και στη Νέα Φιγαλεία.

Στο μεταξύ εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έχουν κατατεθεί από αρκετούς φορείς και ήδη προγραμματίζονται για τον Αύγουστο προβολές σε Ανδραβίδα, Αρρήνη, Γαστούνη, Δίβρη, Επιτάλιο, Κακκόβατο, Κατάκωλο, Λεχαινά, Μηλέα, Νεράιδα, Ξηροχώρι, Πελόπιο, Στρέφι και αλλού.

Οι προβολές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και από το Φεστιβάλ Ολυμπίας υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που ενδιαφέρονται να οργανώσουν προβολές στα χωριά τους μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6973431805.

Το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα αναβιώνει τον κινητό κινηματογράφο, που περιόδευε στην ελληνική επαρχία από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1970, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της κινηματογραφικής λέσχης των εκπαιδευτικών «Κινηματογραφικές Βραδιές» καθώς και τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών σωματείων και άλλων, κατά τόπους, φορέων.

Περιλαμβάνει τριάντα οκτώ (38) ταινίες, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν βραβευθεί πολλές φορές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα προβολών για τον μήνα Ιούλιο είναι το εξής:

Παρασκευή 21/07, Πλάτανος: Ραούφ, Barış Kaya & Soner Caner, Τουρκία, 2016, (Τοπική Κοινότητα και Πολιτιστικός Σύλλογος «Πιλαλίστρα»).

Κυριακή 23/07, Πύργος (πάροδος Αλφειού): Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού, Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller, κινούμενο σχέδιο, Δανία, 2014 (μεταγλωττισμένο).

Τετάρτη 26/07, Παραλία Σαβαλίων: Μπλε ποδήλατο, Ümit Köreken, Τουρκία – Γερμανία, 2016 (Σύλλογος Γυναικών).

Παρασκευή 28/07, Κατσαρού: Το παιδί ζιγκ ζαγκ, Vincent Bal, Ολλανδία – Βέλγιο, 2012 (Πολιτιστικός Σύλλογος).

Δευτέρα 31/07, Νέα Φιγαλεία (Ζούρτσα): Ο Ψύλλος, Δημήτρης Σπύρου, Ελλάδα, 1990 (Τοπική Κοινότητα με την υποστήριξη του «Φιγαλεία News 24»).

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top