9 Δεκ 2017
0 σχόλια

Επικουρικές 30 ευρώ τον μήνα για χιλιάδες συνταξιούχους

Επικουρικές 30 ευρώ τον μήνα για χιλιάδες
Επικουρικές συντάξεις που θα φτάνουν μόλις στα 30 ευρώ θα παίρνουν χιλιάδες συνταξιούχοι μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλο.


Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Σκάι ο γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Νίκος Καλάκος  ότι με τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου οι επικουρικές που θα καταβάλλονται θα φτάνουν ακόμα και τα 30 ευρώ.

Διευκρίνισε ότι τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές τους θα υποστούν τραπεζοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ πλην της ΔΕΗ, υψηλόμισθοι μισθωτοί που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ, ναυτιλιακοί - τουριστικοί πράκτορες κα.

Συμφώνα με πληροφορίες το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προωθεί σχέδιο για την άμεση έκδοση τουλάχιστον 7.000 επικουρικών συντάξεων, νέων και παλαιών.

Η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.

Οι συνολικές αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονται σε 120.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή αγγίζει τα 4 χρόνια.

Το ίδιο ταμείο παράλληλα, αναμένεται να «ξεπαγώσει» έως τις αρχές του 2018 περίπου 10 χιλιάδες εφάπαξ που είναι σε αναμονή ακόμη και από το 2014.

Τέλος, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται η πληρωμή 20 χιλιάδων νέων κύριων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top