9 Δεκ 2017
0 σχόλια

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και σε εγγυητές δανείων;

πλειστηριασμοί και σε εγγυητές δανείων;
Πολλοί χάνουν τα σπίτια τους για δάνεια που δεν έλαβαν και συνεχίζουν να χρωστάνε αφού η οφειλή δεν καλύπτεται από το πλειστηρίασμα


– Το φαινόμενο αναμένεται να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα το 2018 αφού θα πραγματοποιούνται 500-700 πλειστηριασμοί ακινήτων τον μήνα, ενώ το άτυπο όριο των 300.000 ευρώ δεν θα ισχύει και αναμένεται να φθάσει τις 200.000 το πρώτο δίμηνο και μετά να μηδενιστεί

Είναι σύζυγοι, γονείς, αδέλφια, συγγενείς, ακόμα και φίλοι.

Εγγυήθηκαν για ένα δάνειο που έλαβε ένας δικός τους άνθρωπος, σε μία εποχή που τα οικονομικά δεδομένα και του δανειολήπτη και τα δικά τους ήταν διαφορετικά και ασφαλώς κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πριν από οκτώ ή δέκα χρόνια την οικονομική κατάρρευση που θα προκαλούσε η κρίση.

Σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη δίνη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Βλέπουν τα δικά τους ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί. Πολλοί χάνουν το σπίτι τους για δάνεια που οι ίδιοι δεν έλαβαν ποτέ. Νιώθουν και είναι απροστάτευτοι αφού σε πολλές περιπτώσεις ο νόμος δεν τους καλύπτει.

Νομικοί και τραπεζίτες δηλώνουν ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων που πλειστηριάζονται σήμερα ή πρόκειται να βγουν στο σφυρί τους επόμενους μήνες αφορούν περιουσιακά στοιχεία εγγυητών κόκκινων δανειοληπτών.

Είναι στο μάτι του κυκλώνα και το φαινόμενο θα λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας το 2018.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα Τα Νέα
Διάβασε περισσότερα στο: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top