1/12/2018
0 σχόλια

Ηλεία: Παιδιά δημοτικού κάνουν 15 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε σχολείο

1/12/2018 03:10:00 μ.μ.
Παιδιά δημοτικού κάνουν 15 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε σχολείο στην Πέρσαινα Ηλείας
Μεγάλο πρόβλημα για γονείς και μαθητές στην Πέρσαινα Ηλείας


«Αν ήταν δικά τους παιδιά, θα τα ξυπνούσαν από τις 6 το πρωί, να τα στείλουν με το λεωφορείο της γραμμής σε τέτοιο δρόμο και να γυρίσουν στις 3 το μεσημέρι στα σπίτια τους;», αναρωτιούνται οι γονείς των μικρών μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, από την Πέρσαινα Ηλείας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Μπορούν - δεν μπορούν, έχουν - δεν έχουν χρήματα για βενζίνες, αναγκάζονται να τα μεταφέρουν μόνοι τα παιδιά τους στο σχολείο -και όχι κάθε μέρα- για να μάθουν γράμματα, αφού όπως λένε, βλέπουν εμπαιγμό από τους άρχοντες αυτού του τόπου, με τον έναν να ρίχνει το «μπαλάκι» της ευθύνης στον άλλον.

Από πέρσι, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πέρσαινας, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μαθητών για να λειτουργήσει, οι μαθητές εγγράφηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα. Ωστόσο, αν και… εξασφαλίστηκε ο τρόπος μετακίνησής τους, τελικά δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για τη μεταφορά μαθητών.

Έτσι γίνεται η μετακίνηση

Τα παιδιά είναι αναγκασμένα να ξυπνούν από τις 6:00, να μπαίνουν στο λεωφορείο της γραμμής, να φτάνουν στο Λάλα στις 7:40 και να περιμένουν στον δρόμο -ουσιαστικά- μέχρι να ανοίξει το σχολείο.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και το μεσημέρι, περιμένοντας να μπουν στο λεωφορεία της γραμμής στις 13:45, για να καταλήξουν στα σπίτια τους στις 15:00.

Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσουν ακόμα και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, δηλαδή παιδιά 6 και 7 χρόνων, και μάλιστα χωρίς την παρουσία συνοδού μέσα στο λεωφορείο.

Κοιμούνται στο θρανίο και στο λεωφορείο

Αν και το σχολείο πρέπει να ανοίξει στις 8:00 το πρωί, τόσο ο διευθυντής όσο και οι εκπαιδευτικοί, ουσιαστικά με δική τους ευθύνη, ανοίγουν το σχολείο νωρίτερα, ώστε να μη μένουν τα παιδιά απροστάτευτα στον δρόμο, μέσα  στη βροχή και το κρύο.

Το ίδιο κάνει και η σχολική τροχονόμος, που κάθε πρωί στις 7:30 είναι στη θέση της, έστω κι αν από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν τα σχολεία, δεν έχει πληρωθεί.

Η ανθρωπιά τους, όμως, δεν μπορεί να καλύψει και την κούραση των παιδιών, που πολλές φορές, νυσταγμένα και κατάκοπα, γέρνουν και αποκοιμιούνται πάνω στο θρανίο.

Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο και όχι τόσο επικίνδυνο, αφού πριν λίγο καιρό, ένας 6χρονος μαθητής αποκοιμήθηκε στο λεωφορείο, δεν κατέβηκε στο χωριό του και έγινε αντιληπτός από τον οδηγό στο Λάλα, όταν το λεωφορείο βρισκόταν στον δρόμο της επιστροφής για Πύργο.

Διάβασε περισσότερα στοnewsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top