10 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Πρότυπο οικοτουριστικό πάρκο ο Καϊάφας!

Πρότυπο οικοτουριστικό πάρκο ο Καϊάφας
Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση-Ποιες παρεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν  στην περιοχή


 Στην πρόσκληση για τον Εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα, προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης .

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ και  προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης των δύο σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών αλλά και  εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα.

Μέσω της πράξης αυτής επιδιώκεται η εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση ενός πρότυπου οικοτουριστικού πάρκου  στην περιοχή

Γενικά

Το Συγκρότημα Ιαματικής Πηγής (Λουτρά) Καϊάφα Ηλείας αποτελεί ένα σπάνιο συνδυασμό αρχαιολογικού μνημείου που περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές των Σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και ένα ευρύτερο φυσικό περιβάλλον μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με σπάνια βιοποικιλότητα.

Στο πλαίσιο της Πράξης «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα» θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Η υλοποίηση της Πράξης για την οικοανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Καϊάφα θα αποτελεί χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης με δραστηριότητες που εντάσσονται σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.

Η Πράξη θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη την Χώρα στον τομέα του οικοτουρισμού, καθώς και παράδειγμα επίδειξης καινοτόμων τεχνικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ : Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα-

ΦΟΡΕΑΣ : 1090205-Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Π/Υ: 4.999.725,00

Διάβασε αναλυτικότερα στοilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top