12 Ιαν 2018
0 σχόλια

Κλειστά όλα τα Νηπιαγωγεία και δημοτικά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Κλειστά όλα τα Νηπιαγωγεία και δημοτικά των Τριών Ιεραρχών
Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σήμερα στην Βουλή


τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα κλείσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως προέβλεπε το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με την τροπολογία η ημέρα των Τριών Ιεραχών είναι αργία δηλαδή θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε εορταστικές εκδηλώσεις στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών και ότι  περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Η νέα διάταξη

η διάταξη ορίζει ότι α) Η περίπτ. ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) αντικαθίσταται ως εξής: «ια) την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.» Η ισχύς του προηγούμενου εδαφίου αρχίζει από την 30ή-1-2018.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση με την παρ. 3 ορίζεται ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με την περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 104/1979 (Α΄ 23) που ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

To Yπουργείο λοιπόν έρχεται να καταργήσει την περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017, η οποία έχει ως εξής: «δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.»

Πηγή: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top