11 Ιαν 2018
0 σχόλια

Κυπαρισσία: Πίεσε και πέτυχε...την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου

Πίεσε και πέτυχε...την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου
ΝΙΚΗ πέτυχε τελικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

σχετικά με την ομόφωνη πρόταση του επιστημονικού σωματείου να ζητήσει μέσα από συγκεκριμένα επιχειρήματα, την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την μη ένταξη της περιοχής πριν την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, για την θεσμοθέτηση του εν λόγω γραφείου που θα εξυπηρετεί όλη την Τριφυλία καθώς αποτελεί έδρα ενός μεγάλου Πρωτοδικείου.

Ωστόσο πριν την δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο για την ίδρυση των γραφείου Κτηματολογίου προέβλεπε μόνο στην Καλαμάτα και όχι σε άλλη περιοχή του Νομού, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις προς το υπουργείο για την ικανοποίηση του συλλογικού αλλά κυρίως καθολικού αιτήματος.

Τελικά μετά την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται η ίδρυση Γραφείου Κτηματολογίου στην Κυπαρισσία όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις με έδρες Πρωτοδικείων, δεδομένου ότι με το νέο νόμο θα υλοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην χωροθέτηση των γραφείων.

Αυτό αποτέλεσε άλλη μια προσπάθεια διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος για την περιοχή καθώς για το θέμα υπήρξαν παρεμβάσεις από κυβερνητικά στελέχη για την επίτευξη του στόχου.

Κυρίως όμως ήταν επιτυχία του απερχόμενου και νυν Προέδρου του οργάνου, καθώς το κύριο επιχείρημα των δικηγόρων ήταν η ανισότητα που θα δημιουργείτο στην περιοχή με την έλλειψη του Γραφείου.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Πηγή: kyparissialive.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top