18 Ιουν 2018
0 σχόλια

Ένα νέο πολυ-τερατούργημα με ασήκωτα βάρη τουλάχιστον 18,5 δις € μέχρι το 2022, πέρασε η κυβέρνηση στη Βουλή

Ένα νέο πολυ-τερατούργημα με ασήκωτα βάρη τουλάχιστον 18,5 δις € μέχρι το 2022, πέρασε η κυβέρνηση στη Βουλή
Το νέο Μνημόνιο ή αλλιώς η «νέα συμφωνία»


Το νέο Μνημόνιο ή αλλιώς η «νέα συμφωνία», που θα καθορίζει την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων για τις προσεχείς δεκαετίες, έχει ήδη χαλκευτεί και περιμένει το Eurogroup της 21ης Ιούνη για να επικυρωθεί.

Όρος απαράβατος είναι η ολοκλήρωση των υπόλοιπων 88 «προαπαιτούμενων», αλλά και η αυστηρή «ενισχυμένη ε­πο­πτεία». 

Κι όλ’ αυτά κάτω από την αντιδραστική ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας», δηλαδή την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των «μεταρρυθμίσεων» και των τριών Μνημονίων, χωρίς να επιτρέπονται ούτε και επουσιώδεις τρο­ποποιήσεις.

Μία καινούργια τραγωδία ετοιμάζεται μεθο­δικά από τα ιμπε­ριαλιστικά κέντρα, την υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, σε βάρος του λαού και της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ένα νέο, αποικιακού τύπου, πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα, με τίτλο: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρ­θρωτικών Μεταρρυθμίσεων-Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημο­σιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 14 Ιούνη.

Αυτός ο νέος εκτρωματικός εφαρμοστικός νόμος θα ισοδυναμεί επί της ουσίας με νέο, τέταρτο και καταστροφικότερο Μνημόνιο, με ασήκωτα βάρη τουλάχιστον 18,5 δις € μέχρι το 2022 (12,5 δις από συντάξεις και 6 δις από το αφορολόγητο) που θα βάλουν την ταφόπλακα στα ήδη πενιχρά εισοδήματα των εργατολαϊκών νοικοκυριών.

Μαζί, καταρρίπτεται και ο μύθος μιας «καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια», η οποία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, κάτω από το διαχρονικό πλέον καθεστώς της ολόπλευρης εξάρτησης από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Και προφανώς, μονάχα η οργανωμένη παρέμβαση του εργατολαϊκού κινήματος θα μπορούσε να βάλει τέλος σ’ αυτό το καθεστώς που αλυσοδένει τη χώρα και το λαό, αρχής γενομένης από την απαίτηση για άμεση απόσυρση του επονείδιστου και αντισυνταγματικού αυτού τερατουργήματος.

Το νέο κατασκεύασμα κυβέρνησης και δανειστών, περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα «προαπαιτούμενα» της τέταρτης «αξιολόγησης», τον κρατικό Προϋπολογισμό 2019-22, το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22» και τα προνομοθετημένα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Για να χρυσωθεί το χάπι προτείνονται και κάποια «αντίμετρα», όπως: μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 209 εκ. €, από το 2020, του φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων από το 22% στο 20% με ετήσιο κόστος 877 εκ. €, καθώς και του φορολογικού συντελεστή 29% σε 26% για τις επιχειρήσεις με κόστος 461 εκ. € τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Κι όλ’ αυτά μονάχα αν επιτευχθούν οι στόχοι των ματωμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων» και με τέτοιες προϋποθέσεις και όρους ώστε να  ελαχιστοποιούνται κατά το δυνατόν οι δικαιούχοι.

Την ίδια ώρα που τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα με τους ντόπιους υπηρέτες της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαλκεύουν ακόμα πιο βαριά δεσμά για το λαό, ο εκφραστής της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης,

ο ΣΕΒ, συνεχίζει να προβάλλει αξιώσεις γι' ακόμα «πιο κατώτατο μισθό», για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, για μείωση του ενεργειακού κόστους, για «συνεχή μεταρρύθμιση» στην αγορά εργασίας, κλπ., κλπ.

Ζητά την αύξηση των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στα 8 δις € σε ετήσια βάση για τα επόμενα 5 χρόνια.

Παράλληλα, το «αναπτυξιακό σχέδιο» κάνει μνεία και στο «πακέτο Γιούνκερ», στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, στην ΕΤΕπ, στην EBRD κ.ά., δείχνοντας τους κρουνούς χρήματος που θα τρέξουν για το ξένο και ντόπιο μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Πηγή: Εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος
Διαβάστε περισσότερα στο: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top