20 Ιουν 2018
0 σχόλια

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στην Ηλεία

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στην Ηλεία
Στους Κρουνούς του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων


Ξεκινούν σήμερα (Τετάρτη 20 Ιουνίου) οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στους Κρουνούς, στο χώρο της Πολυπολιτισμικής Γωνιάς «Κολωνάκι».

«Γιορτάζουμε… Καλλιτεχνικά!» στις 20:45 μ.μ, παρέα με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία», που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της βραδιάς.

Κάθε χρόνο, επί 5 συναπτά έτη η Κοιν.Σ.Επ «Πολιτισμός και Ευημερία», μετά και το κλείσιμο της εκπαιδευτικής σεζόν του «Μουσικού Εργαστηρίου», μεταφέρει τις δραστηριότητές της σε διάφορες τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη τοπικών Κοινοτήτων, την Υποστήριξη Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δράσεων και την ενίσχυση της Καλλιτεχνικής Εξωστρέφειας των Μαθητών. Φέτος δημιουργούν την 1η Καλλιτεχνική Συνάντηση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Η ευαισθητοποίησή τους ως προς την ενθάρρυνση της Μουσικής Παιδείας, τους οδήγησε στο κατώφλι μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της Πολυπολιτισμικής Γωνιάς «Κολωνάκι» στους Κρουνούς του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στο χώρο αυτό, πραγματοποιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μια σειρά από δράσεις που προάγουν την πολιτιστική και καλλιτεχνική ποιότητα της Κοινότητας των Κρουνών με συνεχείς προσκλήσεις διαφόρων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών σχημάτων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1) Μουσικό Εργαστήρι

α) Αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες της προκλασικής, κλασικής και ρομαντικής μουσικής, το οποίο περιλαμβάνει ηχητικά αποσπάσματα και dueto με πιάνο και κιθάρα σε έργα Bach, Mozart, Chopin.

β) Μετάβαση στη σύγχρονη εποχή της Ελλάδας με ελληνικά τραγούδια από τη Μεικτή Χορωδία Παίδων και Ενηλίκων.

2) Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Σαμικού "Αρχαία Σαμία"

Παιδικό τμήμα χορού σε Ελληνικούς και Latin ρυθμούς με την επιμέλεια της Σχόλης Χορού «Χοροέκφραση».

3) Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "Το λειρί του Κόκορα"

Έκθεση έργων τέχνης με θέμα τη Μουσική από την εικαστικό Πηνελόπη Καλογεροπούλου.

4) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Προβολή της βραβευμένης με Oscar ταινίας "Τραγούδα!", του Kristóf Deák (Μυθοπλασία, 25΄, Ουγγαρία, 2015). Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σινεμά στις πλατείες".

5) Κλείσιμο

Εορτασμός της Πενταετούς λειτουργίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Πολιτισμός και Ευημερία».

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top