28 Ιουν 2018
0 σχόλια

Κοψοχρονιά πωλούσε η σπείρα που έκλεβε αγροτικά από Αχαΐα και Ηλεία - Από 800 ως 2.000 ευρώ το ένα

Κοψοχρονιά πωλούσε η σπείρα που έκλεβε αγροτικά από Αχαΐα και Ηλεία - Από 800 ως 2.000 ευρώ το ένα
Στον Ανακριτή Αμαλιάδας απολογούνται την Παρασκευή


Με τη μέθοδο της παρακολούθησης των τηλεφώνων η αστυνομία έφτασε στα ίχνη μελών εγκληματικής ομάδας, που έκλεβε αγροτικά από Αχαΐα και Ηλεία, κατά παραγγελία κλεπταποδόχων.

 Oυσιαστικά είχε στηθεί μία... "αντιπροσωπεία"..

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Αχαϊκού thebest.gr, στις 26 Ιουνίου έγινε σε Αχαΐα και Ηλεία αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πατρών και Πύργου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Συνελήφθησαν σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Αίγιο, πέντε Έλληνες, ηλικίας 18, 20, 27, 27 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

H εγκληματική ομάδα έκλεβε αγροτικά έναντι αμοιβής, ανάλογα με τις «παραγγελίες» των κλεπταποδόχων.

Συνήθως προτιμούσαν οχήματα μάρκας Νissan ή Toyota. Εκείνοι είτε τα διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά σε τιμές κάτω και από το ήμισυ της κανονικής, είτε ολόκληρα, με την τιμή να κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, από 800 ως 1.000 ευρώ.

Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται ένας 31χρονος από την Αμαλιάδα , ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλα άτομα , κάποιοι εκ των οποίων ήταν οι κλεπταποδόχοι.

Οι κλεπταποδόχοι φέρονται να μένουν σε Ηλεία, Αχαΐα , Αργολίδα, Μεσσηνία.

Όταν έκλεβαν τα οχήματα συνήθως μετά προέβαιναν και σε άλλες κλοπές.

Σε μια από τις περιπτώσεις, οι δράστες αφού έκλεψαν αγροτικό στη Γαστούνη μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, όπου προσέκρουσαν με το κλεμμένο όχημα στην πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Επίσης, είχαν κλέψει 170 ευρώ από κατάστημα στο Ρίο, 730 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό από το σπίτι ηλικιωμένης στη Μανωλάδα, 6.000 ευρώ και κοσμήματα, από διαμέρισμα 87χρονης στο Αίγιο κ.α.

To κόστος της συνολικής ζημίας υπολογίζεται σε 140.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και θα απολογηθούν την Παρασκευή στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top