10 Ιουν 2018
0 σχόλια

Πενθεί όλος ο ελληνικός αθλητισμός: Ποιος ήταν ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος;

Πενθεί όλος ο ελληνικός αθλητισμός: Ποιος ήταν ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος;
Η μεγάλη του αγάπη για τον Παναθηναϊκό!


Την τελευταία του πνοή, στα 88 του χρόνια, άφησε ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής

Τον θάνατο του, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία. "Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα", σημειώνεται.

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής", καταλήγει η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ.

Ποιος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Γεννημένος το 1929, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας φαρμακοβιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στο μπάσκετ και στον ερασιτέχνη.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της φαρμακευτικής, ενώ ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μαζί με τα δύο αδέρφια του.

Έντονη ήταν και η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, από το 1972. Το 1973 εκλέχθηκε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Δείτε περισσότερα στο: athensmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top