6/25/2018
0 σχόλια

Συναγερμός από την ΕΜΥ για τη σφοδρή κακοκαιρία της «Νεφέλης»

6/25/2018 03:28:00 μ.μ.
Συναγερμός από την ΕΜΥ για τη σφοδρή κακοκαιρία της «Νεφέλης»
Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε αναμένεται βελτίωσηΝέο μέτωπο κακοκαιρίας που «βαφτίστηκε» από τους μετεωρολόγους «Νεφέλη» θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες μέρες, φέρνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ ο Ιούνιος πλησιάζει στο τέλος του.

Η κακοκαιρία που θα επικρατήσει από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως, η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά.

Αύριο Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τετάρτη, θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραία φαινόμενα και μεγάλες ποσότητες νερού που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα.

Ειδικότερα για την Αττική, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» από σήμερα το βράδυ (Δευτέρα). Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28 έως 30 βαθμούς, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, δεν θα ξεπεράσει τους 25 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top