26 Ιουν 2018
0 σχόλια

«Κατακεραυνώνει» την κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα κατάντησε χειρότερη κι από Μπανανία

«Κατακεραυνώνει» την κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα κατάντησε χειρότερη κι από Μπανανία
Μια κυβέρνηση του 20% που αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα


Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκινά με αναδρομή στο 1986 και την τότε αναθεώρηση του Συντάγματος για τη μεταφορά των προνομίων του Προέδρου της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό.

Από τότε, γράφει, ξεκίνησε «το κακό που μας έχει γονατίσει». Τότε είχε διαφωνήσει με την ηγεσία του ΚΚΕ (σ.σ. ήταν βουλευτής του κόμματος). «Θεωρώ ότι οι φόβοι μου αποδείχθηκαν δυστυχώς δικαιολογημένοι», τονίζει.

Και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση. «Αυτό που ζούμε με μια κυβέρνηση του 20% που αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα για το παρόν και το μέλλον της χώρας δεν είναι απλώς τραγικό ούτε βέβαια και κωμικό αλλά κυρίως είναι εξευτελιστικό», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία», γράφει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Κατά τον Μίκη Θεοδωράκη, πλέον, το ποσοστό που έδωσε στη σημερινή κυβέρνηση την εξουσία έχει μείνει λιγότερο από το μισό. «Δεν το βλέπουν οι 151; Δεν το βλέπει ο πρωθυπουργός;», διερωτάται.

Και συνεχίζει: «Και αν φτάσουμε στο σημείο ο κ. Τσίπρας να έχει μόνο την ψήφο της συζύγου του, και πάλι θα είναι πρωθυπουργός, γιατί δυστυχώς το πιθανότερο είναι ότι οι 151 θα μείνουν ακλόνητοι στην ίδια στάση».

Αναρωτιέται αν κανείς δεν έχει την ανάγκη να πει ή να κάνει κάτι «για να σταματήσει αυτός ο εθνικός εξευτελισμός; Δεν καταλαβαίνουν τάχα όλοι ότι η οργή που κλείνει μέσα του ο λαός μας είναι επικίνδυνη;».

Και κλείνει το κείμενό του «απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το όλο σύστημα που σιωπά ή την στηρίζει θα ήθελα να πω:

Μην παίζετε με τον λαό. Μην αφήνετε να σπέρνουν ανέμους με η χωρίς γραβάτες. Όταν θα ‘ρθει η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες και πάλι θα με θυμηθείτε. Όμως τότε πια θα είναι αργά. Πολύ αργά».

Διαβάστε όλα όσα έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης στο: pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top