16 Οκτ 2020
0 σχόλια

Το Ημερολόγιο της Ι.Μ. Ηλείας για το 2021, αφιερωμένο στους Ηλείους Αγωνιστές του 1821

 

Κυκλοφόρησε για μία ακόμη χρονιά σε καλαίσθητη τετράχρωμη μορφή,

 

το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το «επί θύραις», αρχόμενο σωτήριο έτος 2021, από τον εκδοτικό οίκο (Σαΐτη) στην Αθήνα. 

Το νέο αυτό ημερολόγιο 72 σελίδων και διαστάσεων 12χ8, επιμελήθηκε για μία ακόμη χρονιά ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Χαμάλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου-καθηγητής Θεολόγος του Β΄ Γυμνασίου Πύργου και η Πρεσβυτέρα του κ. Φωτεινή Κλουκίνα-Χαμάλη, καθηγήτρια Φιλολογίας.

Φέτος με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Αγιασμένη Επανάσταση του '21 και το «άγιο βήμα» της ιστορίας μας, το οποίο πρέπει να είναι σήμερα για όλους τους Έλληνες Σχολείο μνήμης και πηγή ισχύος, σύμφωνα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον τον Β΄, το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στους Ηλείους Αγωνιστές του 1821.

Στις σελίδες του, περιλαμβάνει τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού για το νέο έτος, το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο και Kυριακοδρόμιο, καθώς επίσης την Διοικητική δομή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα Ευαγή Ιδρύματα, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τον Οικονομικό και Κοινωνικό Απολογισμό της Μητροπόλεως, κατά το έτος 2019 και τέλος το πολυσχιδές Φιλανθρωπικό-Κοινωνικό έργο και η Πνευματική διακονία.

Επιπλέον μπορούμε να δούμε ενδιαφέροντα κείμενα και εικόνες για τους Ηλείους Αγωνιστές μας, Εθνομάρτυρες και Νεομάρτυρες κατά την Επανάσταση στην Ηλεία το 1821, όταν το Έθνος μας εξεγέρθηκε «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». 

Μία χούφτα Έλληνες, αγωνίστηκαν το 1821, μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η οποία τους γαλούχησε με τον πόθο της απελευθέρωσης. 

Η γη που πατάμε είναι ποτισμένη με αίμα από φουστανέλες και ράσα! 

Ιδιαίτερα σήμερα είναι απαραίτητο, μακριά από τις διχόνοιες που έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν, με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους όσοι με προκλητικές κινήσεις εγείρουν παράνομες διεκδικήσεις σε βάρος της Πατρίδας μας! 

Από εκεί πρέπει να πιάσουμε και σήμερα το νήμα... Μοσχοβολούν ακόμη τα καριοφίλια και τα πετραχήλια. Παρηγοριά και θάρρος. 

Να αρχίσει να βροντολαλεί και πάλι στην καρδιά του Ελληνισμού το μπαρούτι του Εικοσιένα, τώρα που πολλά «θεριά πολεμούν να μας φάνε»...

Είναι διανθισμένο με επίκαιρες φωτογραφίες του Δημοσιογράφου κ. Παναγιώτου Δημητρακόπουλου

Στο εξώφυλλο εικονίζεται o Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα ενώ ευλογεί τα όπλα και στο οπισθόφυλλο ο Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Ωλένης κυρός Φιλάρετος (1802-1821). 

Το Ημερολόγιο διατίθεται προς τους Ηλείους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη από τους Ιερούς Ναούς μας, τις Ιερές Μονές και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην συμβολική τιμή του ενός (1) €υρώ

Τα δε έσοδα από την πώληση αυτού, κατατίθενται για την στήριξη και ενίσχυση του πολυσχιδούς Ιεραποστολικού και Φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης. Αξίζει και πρέπει σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανικό σπίτι της τοπικής μας Εκκλησίας, να υπάρχει το εν λόγω Ημερολόγιο-Εορτολόγιο, ενισχύοντας έτσι το Θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο είναι γνωστό εις όλους μας!.



ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

Πηγή: myilianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top