24 Σεπ 2014
0 σχόλια

Ζαχάρω: Οριστικό «λουκέτο» στο «Παρά θιν’ αλός»

Ένα σημαντικό «κεφάλαιο» για την παραλία της Ζαχάρως, κλείνει οριστικά  έπειτα από 25 χρόνια περίπου, μετά τη λήξη της μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου «Παρά θιν’  αλός» στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι τώρα εκμισθωτής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συνέχιση της λειτουργίας του (μάλιστα άρχισαν να απομακρύνονται τα αντικείμενα),


γεγονός που μετά από μια λαμπρή εποχή για την πανέμορφη παραλία Ζαχάρως, ανοίγει μια νέα περίοδος, αυτή της αβεβαιότητας αλλά και του –πολύ πιθανού- μαρασμού.

Το γεγονός της παύσης λειτουργίας του  «Παρά θιν’  αλός» στα τέλη του μηνός, επιβεβαίωσε στην «ΠΡΩΤΗ» και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Αναστάσιος Κάππος (φωτό), ο οποίος  από την πλευρά του εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την «τύχη» που θα έχει στο εξής , το εν λόγω παραλιακό τουριστικό περίπτερο.

«Πρόκειται για ένα χώρο που αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την περιοχή  Ζαχάρως αλλά για ολόκληρη την Ηλεία και εκτός νομού.

Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα το   «Παρά θιν’  αλός» στην παραλία Ζαχάρως κλείνει οριστικά  και  αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με αυτό. Αυτό που ζητάμε όμως είναι το τουριστικό περίπτερο της πόλης ν’ αξιοποιηθεί και όχι να υποβαθμιστεί περισσότερο από μια  πιθανή εγκατάλειψή  του» δήλωσε ο κ. Κάππος.

Μνήμες

Πολλοί κάτοικοι από την Ηλεία, αλλά και τους γειτονικούς νομούς, έχουν έντονες μνήμες από το «Παρά θιν’  αλός» Ζαχάρως, είτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, είτε από εκδηλώσεις και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι καλαίσθητοι και δροσεροί χώροι του, σε συνδυασμό με το ειδυλλιακό περιβάλλον της περιοχής, κυριολεκτικά αποτέλεσαν στο παρελθόν μια πραγματική «όαση» για τους πολυπληθείς επισκέπτες.

Ευχής έργο θα είναι ωστόσο να υπάρξει ενδιαφέρον από τους αρμοδίους φορείς για την αναβάθμισή του καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας του, σε μια εποχή που η προσέλκυση αλλά και συγκράτηση του τουρισμού είναι  το ζητούμενο…

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top