24 Οκτ 2014
0 σχόλια

Προτάσεις για αλλαγές στο ΠΔ του Κυπαρισσιακού από το δήμο Ζαχάρως

Επαφές στο υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικές με τη μελέτη του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κυπαρισσιακό κόλπο, είχε με φορείς του υπουργείου και το μελετητή, ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Εκεί έκανε γνωστές τις θέσεις του δήμου και έθεσε μια σειρά από δραστηριότητες που ακυρώνονται στην ευρύτερη περιοχή με την εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρονόπουλος φέρεται να πέτυχε να επιτραπεί στη λίμνη Καϊάφα ο ελλιμενισμός σκαφών, το θαλάσσιο σκι, η κωπηλασία αλλά και η λειτουργία υδατοδρομίου.

Ακόμα για το θέμα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μπορεί να επιτραπεί η δημιουργία νέων στην θέση Κλειδί κοντά στο νταμάρι του Καϊάφα.

Στην παραλιακή ζώνη προτάθηκε να είναι εφικτή η δημιουργία καταστημάτων έως 50 τ.μ. με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, πάνω από τον αιγιαλό.

Τέλος σε ότι αφορά τη ζώνη από τη Νέδα έως τον Καϊάφα, προτάθηκε να επιτρέπεται η δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων πέντε έως εφτά αστέρων, αλλά σε έκταση όχι μικρότερη των είκοσι στρεμμάτων.

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top