1 Νοε 2014
0 σχόλια

Ενημέρωση μαθητών Γενικών Λυκείων και Γυμνασίων Ν. Φιγαλείας και Ανδρίτσαινας

Από τους υπεύθυνους ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ για εκπαιδευτικά θέματα

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ν. Φιγαλείας επισκέφτηκαν την Πέμπτη  οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, Δ. Κάσσαρης και Α. Μαρίτσας, μετά από πρόσκληση των Δ/ντων κ. Ε. Αδαμοπούλου και Κ. Σεβεντεκίδη αντίστοιχα.


Επίσης, την Παρασκευή 31/10/2014 επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ανδρίτσαινας μετά από πρόσκληση των Δ/ντων κ. Α. Ψευδού και Α. Μοσχόβου αντίστοιχα.

Σκοπός της επίσκεψης στα ανωτέρω σχολεία  ήταν η ενημέρωση των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Λυκείων για το Νέο Λύκειο, της Γ΄ τάξης των Λυκείων για το ήδη υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων για τις εκπαιδευτικές διεξόδους μετά το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Αρχικά μίλησαν στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Λυκείων όπου ανέλυσαν θέματα σχετικά με τα μαθήματα γενικής παιδείας του νέου Λυκείου, μαθήματα ομάδων προσανατολισμού, επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης, ανέλυσαν τις προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τον τρόπο υπολογισμού του βαθμού προαγωγής και απόλυσης ο όποιος θα μετράει ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κατόπιν αναφέρθηκαν στο υπάρχον σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων όπου ανέλυσαν θέματα όπως κατευθύνσεις, επιστημονικά πεδία, μηχανογραφικό δελτίο, ειδικά μαθήματα, υπολογισμός μορίων, στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές και ΤΕΦΑΑ ενώ απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές.

Στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων ανέλυσαν θέματα σχετικά με τις εκπαιδευτικές διεξόδους μετά το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Παρουσιάστηκε το νέο Γενικό Λύκειο, το νέο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς και οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top