6 Μαρ 2015
0 σχόλια

Μελίνα Μερκούρη: 21 χρόνια χωρίς την μοναδική και χαρισματική παγκόσμιας εμβέλειας Ελληνίδα

Μελίνα Μερκούρη
Σαν σήμερα το 1994, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της εγχώριας πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, η Μελίνα Μερκούρη έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε βαθύ πένθος όλη τη χώρα.

 Η δυναμική γυναίκα, η παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα, η ευαίσθητη καλλιτέχνης με τα διεθνή βραβεία, «έφυγε» ηττημένη από τον καρκίνο του πνεύμονα.


Γεννημένη στις 18 Οκτωβρίου του 1920, πήρε το όνομα Αμαλία-Μαρία, αλλά μόνο στα χαρτιά. Ήταν εγγονή του Δημάρχου της Αθήνας Σπύρου Μερκούρη και κόρη του Σταμάτη Μερκούρη, που υπήρξε βουλευτής για περισσότερα από 30 χρόνια.



Χαρισματικό, δραστήριο και ανήσυχο παιδί, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθήματά της, έκανε το μικρό της ντεμπούτο, σε ηλικία δέκα ετών, στις Σπέτσες, στο τραπέζι ενός καφενείου, όπου τη χειροκρότησαν θερμά.

 Η μητέρα της όμως, που έτρεξε μόλις πληροφορήθηκε ότι η κόρη της δίνει αυτοσχέδια παράσταση, τη «φιλοδώρησε» με ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι. Η αξέχαστη Μελίνα, από έφηβη κιόλας, αποδείκνυε το ότι κάνει πάντα αυτό που θέλει σε προσωπικά και επαγγελματικά.

 Ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει το τηλεγράφημα που έστειλε για να ανακοινώσει ότι παντρεύτηκε κρυφά τον Πάνο Χαροκόπο: «Γάμος ετελέσθη».

Δείτε περισσότερα στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top