31 Μαρ 2015
One σχόλια

Ηλεία: Έρευνα για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους

Έρευνα για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους
Κατεπείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007,

 δόθηκε προ ημερών από τον Εισαγγελέα Ηλείας και ήδη έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης από το Πταισματοδικείο του Πύργου.


Ήδη ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο οι υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας όσο και οι δήμοι οι οποίοι είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007, προκειμένου να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία.

Έρευνα σε βάθος

Τα έγγραφα παραλήφθηκαν χθες από τους δήμους και έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία πέντε ημερών, δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να αποστείλουν τα στοιχεία που ζητούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Βάσει των όσων ζητούνται, διαπιστώνεται ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας και κατά πόσο αυτή έφθασε στους πληγέντες ή εάν στη «διαδρομή» υπήρχαν απώλειες…

Άλλωστε καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς και σε ανύποπτο χρόνο το φως της δημοσιότητας, δεν αφήνουν περιθώρια να μην υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση. Ενδέχεται δε, η έρευνα να σχετίζεται και τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα όσα έχουν σημειωθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αναφορικά με την βοήθεια των πυροπλήκτων.

Όλα τα έγγραφα

Γι’ αυτό και η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και οι δήμοι καλούνται να αποστείλουν αντίγραφα του συνόλου του φακέλου που αφορά τη διάθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας (κατά το μέρος που αφορούν τη διάθεση της υλικής βοήθειας, ηλεκτρικές συσκευές- ηλεκτρονικές συσκευές- αγροτικά μηχανήματα- είδη ένδυσης- σχολικά είδη- ζωοτροφές). Επίσης ζητούνται και οι αντίστοιχοι φάκελοι παράδοσης στους πληγέντες αλλά και όλα τα συναφή έγγραφα σχετικά με το ζήτημα.

Επίσης, οι δικαστικές αρχές ζητούν να παραδοθούν τα πλήρη στοιχεία των αρμοδίων υπαλλήλων των δήμων για τη διάθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας της επίδικης περιόδου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007.

Βέβαια, η συγκέντρωση και παράδοση των παραπάνω στοιχείων προκαλεί «πονοκέφαλο» στους δήμους, γιατί αναφερόμαστε στην προ «Καλλικράτη» εποχή, πριν δηλαδή τη συνένωση των δήμων και τώρα οι «Καλλικρατικοί» δήμοι καλούνται να ανατρέξουν σε αρχεία και να συγκεντρώσουν στοιχεία από πρώην δήμους που έχουν καταργηθεί και αυτό στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση.

Πάντως, οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές φέρονται αποφασισμένες να ρίξουν φως στην υπόθεση και να εξετάσουν κάθε στοιχείο, οπότε και οι δήμοι από την πλευρά τους θα πρέπει να ψάξουν σε βάθος για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων.

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή: patrisnews.com

1 σχόλια:

 
Toggle Footer
Top