30 Ιουν 2015
0 σχόλια

Έντονη κινητικότητα στο Μαξίμου - Πληροφορίες για πρωτοβουλία Τσίπρα τις επόμενες ώρες

Έντονη κινητικότητα στο Μαξίμου
Φωτό zougla.gr
Διατεθειμένος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια ευρωπαϊκή συμφωνία σε μια «βιώσιμη πρόταση» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου.


Το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει ιδιαίτερα θορυβημένο από τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που έχει στη διαθεσή του, οι οποίες δείχνουν σημαντική δυναμική υπέρ του «ναι».

 Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) και το κλείσιμο των τραπεζών (bank holiday), ο πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας επαναπροσέγγισης με τους θεσμούς, ειδικά μετά την κατάθεση νέας πρότασης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που παίρνει, φαίνεται να περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές επικοινωνίες με το εξωτερικό. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί σύσκεψη με τον Γιάννη Δραγασάκης και τον Ευ. Τσακαλώτο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ (ύψους 1,5 δις ευρώ) και η παράταση του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος που είχε αποφασιστεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top