30 Σεπ 2015
0 σχόλια

Σύλληψη 45χρόνου για παράνομη υλοτομία στα ορεινά του Πύργου

Σύλληψη 45χρόνου για παράνομη υλοτομία
Έναν 45χρονο από ορεινό χωριό του δήμου Πύργου, συνέλαβε χθες τα ξημερώματα, ύστερα από μια μεγάλη επιχείρηση, το Δασαρχείο του Πύργου,

 ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων.


Η ολονύκτια επιχείρηση που στήθηκε από το Δασαρχείο του Πύργου, παρουσία του δασάρχη, Παναγιώτη Λάττα, από την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, απέδωσε καρπούς, με το συνεργείο του Δασαρχείου να συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τον 45χρονο, τη στιγμή που ο ίδιος προσπαθούσε να μεταφέρει τα παράνομα ξύλα – που είχαν κοπεί νωρίτερα – με αγροτικό αυτοκίνητο, την περασμένη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που είχαν, βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στην δύσβατη ορεινή περιοχή του δήμου Πύργου, αναμένοντας τον φερόμενο ως δράστη να εμφανισθεί.

Έτσι, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, η παρουσία του 45χρονου στο σημείο, κινητοποίησε το Δασαρχείο, που τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω.

Η συνολική ποσότητα των ξύλων ανέρχεται σε 1,5 τόνους ενώ από την έρευνα της Δασικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε πως στο σημείο έχουν υλοτομηθεί παράνομα ακόμα πέντε δέντρα δρυοδάσους με το Δασαρχείο να εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, οι έρευνες του Δασαρχείου Πύργου, για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας θα συνεχισθούν και τόνισε πως τα ξύλα που κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο θα δοθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, το επόμενο διάστημα.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top