18 Νοε 2015
0 σχόλια

Ανοίγει και πάλι το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
Φωτό erapirgou
Η επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και η άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων που αφορούν την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο 2016 και η Λαμπαδηδρομία,


με τη συνεργασία ΕΟΕ και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τις δυο πλευρές να εκφράζουν την διάθεση για συνεργασία και άμεσα αποτελέσματα, όσον αφορά τη λειτουργία του Μουσείου.
Η συνάντηση στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,

όπου ο αρμόδιος σε θέματα Ολυμπισμού Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πανάγος Παντελάκος, είχαν πολύωρη και εποικοδομητική συνεργασία με πρόεδρο του της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο γεν. γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο κοσμήτορας του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Γιώργος Αλικάκος και ο πρόεδρος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Γιάννης Καρράς.

Μετά από διεξοδική συζήτηση Δήμος και ΕΟΕ κατέληξαν σε ένα σχέδιο δράσης με στόχους.

-Άμεσες παρεμβάσεις στο κτίριο του μουσείου και τα εκθέματα που θα έχει ως αποτέλεσμα το Μουσείο να είναι ανοιχτό την περίοδο της Αφής.

-Μελέτη, προετοιμασία και από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την δημιουργία ενός μουσείου αντάξιου της ιστορίας του, αλλά και του χώρου στον οποίο ευρίσκεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας ήταν το πρώτο στον κόσμο όταν λειτούργησε.

Ακούστε τι είπε Γιώργος Δεββές στην erapirgou.gr:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top