20 Ιαν 2016
0 σχόλια

Η μαγευτική ορεινή Αρκαδία στην εκπομπή «Γυρίσματα στην Ελλάδα» (video)

ορεινή Αρκαδία στην εκπομπή «Γυρίσματα στην Ελλάδα»
Η εκπομπή «Γυρίσματα στην Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού Star επισκέφθηκε την ορεινή Αρκαδία και παρουσίασε τον πλούτο που κρύβουν οι βουνοκορφές, τα χωριά και τα ποτάμια της.


Η ορεινή Αρκαδία αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα ξεκούραστο αλλά και γεμάτο περιπέτεια Σαββατοκύριακο, αναφέρει ο σχολιαστής, που κάνει στάση πρώτα στο Λεβίδι, για να ακολουθήσει η Βυτίνα, η ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται το μουσείο του χωριού, με αντικείμενα της Βυτίνας, που χρονολογούνται από το 1825 έως και σήμερα.

Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν από τον Αναγνωστόπουλο Λεωνίδα, δάσκαλο, και τον κ. Κούκκα. Η συμμετοχή είναι σημαντική των νέων για το μικρό αυτό μουσείο, και οι επισκέπτες του χωριού γνωρίζουν την ιστορία μας με τη βοήθεια των ντόπιων.

Ακόμη, στην εκπομπή παρουσιάζεται το Μονοπάτι Μαινάλου, πιστοποιημένο από τον Ιούνιο του 2015 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πεζοπόρων, στο διάβα του οποίου συναντά κανείς πανέμορφα χωριά, γάργαρα νερά, αρχαιολογικά μνημεία. «Τα μονοπάτια τα έχουν χτίσει οι αιώνες», ακούγεται στο βίντεο. Η Οστρακίνα, από την άλλη πλευρά, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Η εκπομπή «μαγείρεψε» το παραδοσιακό σύγκλινο με καπνό από δρυ και λάδι τρούφας, διότι στους ξενώνες και στα ξενοδοχεία της Αρκαδίας οι άνθρωποι δημιουργούν νέες γεύσεις και νέες δομές φιλοξενίας με βάση την παράδοση και με το βλέμμα στο μέλλον.

Το μενού, λοιπόν, της ορεινής Αρκαδίας απαρτίζουν ο γλυκός και ο ξινός τραχανάς, το παστό, η πηχτή, το αρνάκι και το κατσικάκι, τα παραδοσιακά χειροποίητα λαζάνια, τα λουκάνικα που κάθε χωριό έχει και μια διαφορετική συνταγή.

Ακολούθως, παρουσιάζεται η Δημητσάνα, ένας από τους πρώτους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, καλοδιατηρημένο και πανέμορφο χωριό, με 300 μόνιμους κατοίκους και παλιά πετρόχτιστα σπίτια.

Η Δημητσάνα κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη, με το τοπίο της και τα πυργόσπιτά της που απλώνονται σε δύο οικισμούς. Κατοικείται συνεχόμενα από τον 70 αι. μ.Χ. Μάλιστα, τα Κυκλώπεια τείχη της είναι ακόμα ορατά στον επισκέπτη, ενώ η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Υδροκίνησης αποτελούν πόλους έλξης. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην εκπομπή για την άρτια τουριστική υποδομή της.

Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας τόπος ολοζώντανος, που επενδύει στα παραδοσιακά της προϊόντα και που αποκαλύπτει τον θησαυρό της πλούσιας φύσης της σε κάθε επισκέπτη.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής.



Πηγή: arcadiaportal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top