21 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: «Κλειδωμένα» 300.000 € για πυρόπληκτους λόγω ενημερότητας

«Κλειδωμένα» 300.000 € για πυρόπληκτους λόγω ενημερότητας
Αντιμέτωπες ξανά με το ίδιο πρόβλημα είναι οι υπηρεσίες του Ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ) Ηλείας,


καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν έχει προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που να εξαιρεί τη δωρεάν κρατική αρωγή από τη διαδικασία συμψηφισμού με τις οφειλές και τη συνακόλουθη κατάσχεση.

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας, Π.Μωυσιάδου, «έχουν δοθεί στο ΤΑΠ Ηλείας 300.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 28 πυρόπληκτους δικαιούχους.

Η Υπηρεσία  θα εξοφλήσει με αυτά τα χρήματα όλες τις αρωγές των διεκπεραιωμένων υποθέσεων πυρόπληκτων 2007  του έτους 2015 έως τον Ιούνιο 2016».

Ωστόσο, για να καταβληθούν τα χρήματα, πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στους δικαιούχους.

Όποιος πολίτης έχει οφειλή στο Δημόσιο, αυτόματα θα παρακρατηθεί από την αρωγή του, κάτι που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πολίτες που δικαιούνται τα χρήματα, διότι –όπως τονίστηκε στην εφ.«Πατρίς»- ήταν εντελώς διαφορετικές οι οικονομικές συνθήκες το 2007 σε σχέση με το 2016.

Για τον ίδιο λόγο, 10 σεισμόπληκτοι δικαιούχοι από τον σεισμό του 2008  δεν προχώρησαν στην είσπραξη της αρωγής το προηγούμενο διάστημα, περιμένοντας να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση της αρωγής από τη διαδικασία κατάσχεσης.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η καταβολή περίπου 2,3 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους του 2008,  με τα οποία και αναμένεται να ολοκληρωθούν και αυτές οι υποθέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί η σχετική ρύθμιση για το ακατάσχετο της αρωγής.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top