14 Οκτ 2016
0 σχόλια

«Στο πόδι» αγρότες και έμποροι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο

«Στο πόδι» αγρότες και έμποροι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


Είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τον ανεμοστρόβιλο.

Είδαν Βουλευτές , Υπουργούς. Τον Περιφερειάρχη  και Ηλείους εκλεγμένους της Περιφέρειας να κάνουν …παρέλαση σε χωράφια και θερμοκήπια στις πληγείσες περιοχές και να διοργανώνουν συσκέψεις.

Να  τους δίνουν υποσχέσεις και να αποχωρούν

Δεν είδαν όμως φως στην άκρη του τούνελ σχετικά με αυτό που επίμονα ζητούσαν και ζητούν: αποζημιώσεις, για να μπορέσουν να (ξανα)σταθούν στα πόδια τους.

Και αφού δεν το βλέπουν αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν.

Έτσι αυτό το Σάββατο 15 Οκτώβρη πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στα Φανάρια των Λεχαινών (στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να αναδειχθεί η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για την καθυστέρηση που υπάρχει αναφορικά με την εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Ηλεία.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ απεργούν και ταυτόχρονα απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω της μη καταβολής εξόδων μετακίνησης και εκτίμησης.

Αποτέλεσμα της καθυστέρησης των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ είναι  οι αγρότες να εισπράξουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τις αποζημιώσεις τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης με καθυστέρηση θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από  τις πλημμύρες της 22-10-2015 που ακόμη δεν έχουν αποδοθεί στους καταστηματάρχες της Βουπρασίας

Να σημειωθεί ότι στην πρόσκληση προς τους αγρότες και τον εμπορικό κόσμο που απευθύνει ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και επισημαίνει ότι στέκεται αρωγός σε κάθε αγώνα του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζιάκας - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top