6 Οκτ 2016
0 σχόλια

Noratlas 42 χρόνια μετά: Στην Ηλεία τα οστά των 2 ηρώων! Συγκλονιστική αφήγηση στο IONION FM από τον πολεμιστή Αθαν. Δασκόπουλο

Noratlas 42 χρόνια μετά: Στην Ηλεία τα οστά των 2 ηρώων
42 χρόνια μετά επιστρέφουν στην γενέτειρα τους τα οστά των ηρώων από την Ηλεία, που καταρρίφθηκαν άνανδρα  από φίλια πυρά στην Κύπρο, όταν προσέγγιζαν το νησί με το αεροσκάφος Νοράτλας, για να υπερασπιστούν το νησί κατά την Τουρκική απόβαση στις 21 Ιουλίου 1974.


Πρόκειται για τον Ανδρέα Αναστασόπουλο από το Χάβαρι και τον Σπύρο Μανιάτη από την Ζαχάρω, που χάθηκαν μαζί με 32 ακόμα καταδρομείς, όταν το αεροσκάφος που επέβαιναν καταρρίφθηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες κοντά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Μετά την κατάρριψη εντοπίστηκαν οι σωροί για τους 13 από τους 32 καταδρομείς που είχαν εκτιναχθεί εκτός του αεροπλάνου.

Οι υπόλοιποι θάφτηκαν μαζί με το αεροπλάνο στον τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο και 42χρόνια μετά οι Κυπριακές αρχές αποφάσισαν να στείλουν τα οστά τους στην Ελλάδα.

Μοναδικός επιζών ο Θανάσης Ζαφειρίου, που έφυγε από την ζωή πριν από 1 εβδομάδα.

Την Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του Ανδρέα Αναστασόπουλου στο Χάβαρι και το Σάββατο η κηδεία του Σπύρου Μανιάτη στην Ζαχάρω.

Ο Αθανάσιος Δασκόπουλος, από τον Πύργο, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974, τόνισε στο IONION FM, ότι τα οστά των παιδιών επέστρεψαν μετά από 42 χρόνια στην γενέτειρά τους, όχι με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους, αλλά με ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το θέμα των αγνοούμενων πρέπει να λήξει. Διαρκώς το ελληνικό κράτος δίνει υποσχέσεις αλλά δεν κάνει καμία ενέργεια για να μην δυσαρεστήσει τους Τούρκους.

Έχουμε πληροφορίες ότι αγνοούμενοι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί και να βρίσκονται στα βάθη της ανατολίας στην Τουρκία, όπου  εργάζονται ως σκλάβοι», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Δασκόπουλος.

Παράλληλα αναφερόμενος στην περίοδο της απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο, έκανε λόγο για προδομένο πόλεμο.

«Στην Ελλάδα δεν ήθελαν να κερδίσουμε. Άφησαν μόνους τους φαντάρους στο νησί και οι αξιωματικοί έφυγαν. Ανακαταλάβαμε τα χαμένα εδάφη στο Κιόνελι και μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω.

Και οι Άγγλοι στο πλευρό των Τούρκων, μας βομβάρδισαν με 2 φάντομ, συλλάβαμε τους πιλότους και τους παραδώσαμε», ανέφερε ο κ. Δασκόπουλος.

Ακούστε τι ανέφερε ο κ. Δασκόπουλος στο IONION FM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top