22 Νοε 2016
0 σχόλια

Ένας Ηλείος στη κορυφή της Ευρώπης!

Ο Βασίλης Καλογερόπουλος κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ομάδα Υποβρύχιας Σκοποβολής
Ο Βασίλης Καλογερόπουλος κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ομάδα Υποβρύχιας Σκοποβολής

Από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής Εθνικών Ομάδων και το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ομίλων.

Σε  κοινό τόπο και χρόνο δύο μεγάλες διοργανώσεις.

Η γιορτή της Παγκόσμιας Υποβρύχιας Σκοποβολής έλαβε χώρα στην βόρειο ανατολική Ιταλία και συγκεκριμένα στο Villagio Olimpico του Lignano Sabbiadoro.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την Εθνική Ομάδα Υποβρύχιας Σκοποβολής 2016,  αποτελούμενη από την αρχηγό και έφορο των αθλημάτων άπνοιας της ΕΟΥΔΑ Κατερίνα Τοπούζογλου, την Ράνια Κρητικού και τους Δούναβη Γεώργιο, Παπακωνσταντή Κωνσταντίνο και τον Ήλειο πρωταθλητή Καλογερόπουλο Βασίλειο.

Οι ίδιοι αθλητές αγωνίστηκαν και για τους ομίλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν διαδοχικά σε όλα τα αγωνίσματα και των δύο διοργανώσεων. Η εθνική μας αποστολή κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 7 μετάλλια.

Μετάλλια

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το χορό των μεταλλίων άνοιξε η Ράνια Κρητικού με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην ακρίβεια γυναικών με 2680 βαθμούς που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στην συνέχεια η Κατερίνα Τοπούζογλου κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας στο αγώνισμα του διάθλου των γυναικών και έγινε άξια πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας 4 εύστοχες βολές και πάρα πολύ καλό χρόνο.

Λίγη ώρα μετά στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ήταν η σειρά του Πυργιώτη Βασίλη Καλογερόπουλου για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο  με 5 εύστοχες βολές σε 2.25.98.

Ο Παπακωσταντής Κώστας κατέκτησε την τρίτη θέση στο αγώνισμα του υπέρ –διάθλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών αυξάνοντας έτσι και των αριθμό των μεταλλίων.

Στην κορυφή!

Την τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν τα ομαδικά αθλήματα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ομίλων.

Η εθνική ομάδα των ανδρών αποτελούμενη  από τους Δούναβη ,Παπακωνσταντή και του δικού μας Καλογερόπουλου Βασίλη  με νέο Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ ανέβασε την χώρα μας στην πρώτη θέση της Ευρώπης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και ύψωσε την Γαλανόλευκη στην κορυφή κάνοντας την υπόλοιπη Ευρώπη να σταθεί προσοχή και να ακούσει τον Εθνικό μας ύμνο.



Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top