14 Μαρ 2017
0 σχόλια

Δε θα έρθουν μετανάστες στο Πελόπιο. Επανέρχεται το κτίριο στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δε θα έρθουν μετανάστες στο Πελόπιο
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πελοπίου για το ενδεχόμενο  φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην Γηροκομείο Πελοπίου.


Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής είχαν αποκλείσει την είσοδο των γραφείων της Μητρόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η συνάντηση της επιτροπής με τον Μητροπολίτη διήρκεσε περίπου 1 ώρα και το αποτέλεσμα ήταν να επαναπαραχωρηθεί το κτίριο και πάλι στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας ΚΗΦΗ ή οτιδήποτε έχει να κάνει με κοινωφελείς σκοπούς.

Δηλώσεις Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζιά:

"Μετά τη Λαϊκή Συνέλευση στο Πελόπιο, αποφασίσαμε να συστήσουμε μια επιτροπή για την συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, προκειμένου να έχει μια έγκυρη ενημέρωση. Ο σκοπός της σημερινής συνάντησης σας με τον Σεβασμιότατο, ήταν αυτός.

Η κουβέντα μας διεξήχθη σε ένα ωραίο επίπεδο, που αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους (όταν επισκέπτεσαι τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη θέλει μια άλλη αντιμετώπιση νομίζω). Όλα πήγαν καλά, του δώσαμε κι εμείς από την πλευρά μας τις σκέψεις που έχει ο δήμος για την αξιοποίηση των κτιρίων του πρώην γηροκομείου. Νομίζω ότι όλα πήγαν μια χαρά.

Επανέρχεται στο παλιό συμφωνητικό που είχαμε κάνει ότι θα παραχωρήσει το κτίριο για το σκοπό που το είχαμε, για την δημιουργία του ΚΗΦΗ, μετά τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς, εξηγώντας που ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα το αντίστοιχο πρόγραμμα και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα – φέτος ίσως – θα υπάρξει. Και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε εμείς.

Παύει λοιπόν κάθε θέμα παραχώρησης. Το είπε ξεκάθαρα ο Σεβασμιότατος ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Είμαστε ικανοποιημένοι...

Δεσμευτήκαμε ότι θα εξετάσουμε κι άλλες περιπτώσεις για την αξιοποίηση αυτών των χώρων. Έχουμε ήδη μιλήσει για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού και οτιδηποτε έχει να κάνει με κοινωφελείς σκοπούς."

Δηλώσεις Γιώργου Αηδόνη:

"Σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά με τον δήμαρχο, είπαμε να θέσουμε το θέμα μαζί με τον πρόεδρο της Κοινωφελους και με την συνεπικούρηση των αντιδημάρχων που δουλέψαμε αυτές τις ημέρες σοβαρά, να αντιληφθεί η Μητρόπολη ότι τα οικήματα να δοθούν με προτεραιότητα για αδήριτες κοινωνικές ανάγκες του δήμου και μετά για οτιδήποτε άλλο.

Ο Σεβασμιότατος δεσμεύτηκε με την εξής φράση:

Δε θα έρθουν μετανάστες στο Πελόπιο. Όλα τα άλλα συζητούνται. Θα επαναχορηγηθεί στον δήμο.  Προσωπικά, έβαλα το θέμα, ότι, για να επαναχορηγηθεί, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε ότι το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να προβλέψει στη νέα σύμβαση, ότι θα εξαντληθεί χρονικά και δε θα μπορέσει να επιστραφεί οποιαδήποτε στιγμή γιατί τα προγράμματα είναι Ευρωπαϊκά και οφείλεις να επιστρέψεις το ποσό αν και εφόσον δεν έχεις το οίκημα μέχρι τέλους.

Συμφωνήσαμε σε όλα, τον ευχαριστήσαμε από καρδιάς και από εκεί και έπειτα, και τα υπόλοιπα που αφορούν άλλα κοινωνικά ιδρύματα, μπορούν να συζητηθούν γιατί έχει την πρόθεση – το πίσω κομμάτι, τα κελιά των μοναχών – πιθανότατα και αργότερα να δούμε τι μπορεί να γίνει και με την πτέρυγα που έχει φτιαχτεί με την επιχορήγηση από την οικογένεια Λάτση και είχαμε συνεπικουρήσει κι εμείς ως Δημοτική Αρχή. Είναι κρίμα τέτοια κτίρια να κάθονται έτσι και να παλιώνουν."

Δηλώσεις πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Στασινόπουλου:

"Η αλήθεια είναι ότι το σοβαρό ζήτημα το οποίο τέθηκε προ ημερών είχε τελικά θετική έκβαση. Εμείς σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχαμε κάνει στον κόσμο, είχαμε πει ότι από την επίσκεψη που είχαμε κάνει με τον κ. Δημητρόπουλο ότι όλο αυτό ήταν μόνο μία πρόταση και όχι μία ειλημμένη απόφαση.

Άρα αποδεικνύεται πάλι αυτό. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την υπαναχώρηση και εύχομαι τα πράγματα να πάνε όπως πρέπει."

Δηλώσεις  πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλου:

"Μετά την συνάντηση που είχαμε με τον Σεβασμιότατο αυτό το οποίο αποκόμισα ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι ότι περισσότερο ένας προβληματισμός υπήρχε για τους μετανάστες και όχι κάποιο ουσιαστικό θέμα μεταφοράς τους στο παλαιό γηροκομείο.

Σήμερα λύθηκε όποια αμφιβολία ή αμφισβήτηση υπήρχε για το εάν θα έρθουν μετανάστες. Ο Σεβασμιότατος προς τιμήν του κουβέντιασε μαζί μας και ότι είχε κυκλοφορήσει στην ατμόσφαιρα περί μεταναστών και δεσμεύτηκε όπως μας παραχωρήσει –μάλλον συνεχίζει να υφίσταται η παραχώρηση μέχρι ότου υλοποιηθεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Θεωρώ ότι απλά υπήρχε μία κακή επικοινωνία και γι αυτό δημιουργήθηκε η ένταση, παρά ένα υπαρκτό πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Πιστεύω ότι σήμερα, μετά την επικοινωνίας που είχαμε λύθηκε η όποια αμφιβολία και προχωράμε στο να υλοποιήσουμε το ΚΗΦΗ"

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top