25 Μαρ 2017
0 σχόλια

Ενίσχυση …από αέρος του τουρισμού στην Ηλεία

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017»


Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017» που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην Ηλεία με επίκεντρο την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, η «ΠΡΩΤΗ» επαναφέρει στο προσκήνιο τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από την περσινή άσκηση.

Ο Υπουργός είχε  αποκαλύψει  πέρυσι ένα σχέδιο για τη δημιουργία Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Ανδραβίδα το οποίο πέραν των άλλων θα μπορούσε να τονώσει και την τοπική οικονομία στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο.

«Η Ανδραβίδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό για μας, όχι μόνο αεροδρόμιο και αεροπορική βάση, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον και ένα κέντρο φιλοξενίας πολλών αεροπορικών δραστηριοτήτων. Χθες επισκέφθηκε κλιμάκιο αμερικανικής εταιρείας την Ανδραβίδα για τη δημιουργία αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε, υπάρχει ένα κέντρο στην Καλαμάτα, αλλά η ύπαρξη των τριών αεροπορικών βάσεων του Αράξου, της Ανδραβίδας και της Καλαμάτας, σε συνδυασμό μπορεί να βοηθήσουν στην δημιουργία μίας μεγάλης στρατιωτικής εκπαιδευτικής αεροπορικής μονάδας στην περιοχή.

Η άσκηση αυτή μπορεί να βοηθήσει την περιοχή και τουριστικά αφού το  μεγαλύτερο μέρος των αποστολών μένει στην περιοχή» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ένα χρόνο μετά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το όλο θέμα από επιχειρησιακής άποψης αλλά και σχεδιασμού. Ίσως μας διαφωτίσει ο ίδιος  ο Υπουργός ο οποίος θα βρεθεί αυτές τις μέρες στην Ανδραβίδα και την Τετάρτη θα μιλήσει στους δημοσιογράφους

Ως προς το σκέλος πάντως που έχει να κάνει με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού ο σχεδιασμός του κ. Καμμένου έχει επιφέρει αποτελέσματα και μάλιστα θεαματικά.

Ειδικότερα η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017» θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Θα  διαρκέσει μέχρι της 6 Απριλίου, συνολικώς 15 ημέρες, και εκτός από την Πολεμική μας Αεροπορία, συμμετέχουν  οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και για πρώτη φορά η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αποστολές των παραπάνω χωρών  έχουν ήδη καταλύσει σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχει επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης.

Πέρα από τα ξενοδοχεία που σε «νεκρή» περίοδο …ζωντάνεψαν και μάλιστα για αρκετές ημέρες, το ίδιο ισχύει και για μικρές ή μεγάλες πόλεις στην Ηλεία.

(Σ.Σ. Προχθές το απόγευμα η αποστολή των Ηνωμένων  Αραβικών  Εμιράτων είχε επισκεφτεί την πόλη της Αμαλιάδας ενώ χθες το μεσημέρι ομάδα Ιταλών πιλότων προτίμησαν καταστήματα της Αμαλιάδας για καφέ ή φαγητό)

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η   άσκηση  « ΗΝΙΟΧΟΣ 2017» θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του Κέντρου  Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν στρατιωτικοί αναλυτές, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Δημήτρης Ζιάκας
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top