27 Μαρ 2017
0 σχόλια

Με παλμό η μαθητική παρέλαση στην Κρέστενα – Γιορτινή ατμόσφαιρα σε Ζαχάρω και Καλλίκωμο

η μαθητική παρέλαση στην Κρέστενα – Γιορτινή ατμόσφαιρα σε Ζαχάρω και Καλλίκωμο
Σε γιορτινό κλίμα και με την παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην Κρέστενα η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου, δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείων των Κρεστένων, παρήλασαν τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες των πολιτών που κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος, βοηθώντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της παρέλασης, ενώ ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Κρεστένων από συλλόγους της περιοχής.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και σε γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Ζαχάρως, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Το πρωί του Σαββάτου κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο ηρώων της πόλης από την αντιδήμαρχο Ζαχάρως, Αθηνά Γαλάνη, και τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Χαραλαμπόπουλο, και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Μαθητές και μαθήτριες, μέλη συλλόγων, σωματείων και φορέων, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κερδίζοντας το χειροκρότημα των πολιτών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να απαθανατίζουν τις καλύτερες στιγμές της παρέλασης με τα κινητά τους τηλέφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές, ενώ μικρά παιδιά, ντυμένα τσολιάδες και Σουλιωτοπούλες, ανέμιζαν ελληνικές σημαίες και απολάμβαναν την παρέλαση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών στο Γυμνάσιο Ζαχάρως, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες.
Με τον όμορφο και ξεχωριστό τρόπο τίμησαν προχθές την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 οι δημότες και οι φορείς του Καλλικώμου, καθώς πραγματοποίησαν πλήθος εκδηλώσεων με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της τοπικής κοινότητας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Καλλικώμου, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές αντλημένες από την επαναστατική παράδοση, παρήλασαν με ρο χαμόγελο στα χείλη, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και δέχθηκαν το χειροκρότημα των πολιτών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να φωτογραφίζουν και να μαγνητοσκοπούν στιγμές της παρέλασης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκαν με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Καλλικώμου, στην οποία συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι από το Καλλίκωμο και την Κρέστενα.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Δείτε επίσης στο patrisnews.comΕξαιρετικές οι παρελάσεις σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top