25 Απρ 2017
0 σχόλια

Γ. Πετρούτσος: Ξεκινά την 1η Μαϊου η αντιπυρική περίοδος. Κάθε πολίτης και φορέας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί

Γ. Πετρούτσος: Ξεκινά την 1η Μαϊου η αντιπυρική περίοδος
Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών για την αποφυγή πυρκαγιών ζήτησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχος Γιάννης Πετρούτσος εν όψη της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μάη.


Ο κος Πετρούτσος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε: «Την 1η Μάη ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Εφιστώ την προσοχή στους συμπολίτες μας για το διάστημα που απομένει έως τη 1η Μάη  που ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος, να προσέχουν στα υπολείμματα καλλιεργειών, να μην είναι κοντά σε δάσος καθώς και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαμε αρκετά συμβάντα στη περιοχή μας  και είχαμε πυρκαγιές και σε δασικές εκτάσεις.

Επειδή τις επόμενες μέρες έχει ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι εφιστώ την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, εάν δεν είναι ανάγκη να μην καίνε τα κλαδιά γιατί όλα τα αγροτεμάχια γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις».

Επίσεις ο Δ/κτης της Π.Υ Πύργου αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε τόσο με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου όσο και με τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ προκειμένου να παρθούν κάποια μέτρα  έως και τις 15 Μάη.

Επιχειρησιακά η Π.Υ Πύργου είναι έτοιμη και σταδιακά θα ξεκινήσουν οι περιπολίες ενώ τα πυροφυλάκια θα είναι επανδρωμένα.

Το αρνητικό δεδομένο έως τώρα είναι οτι για άλλη μια χρονιά ο Νομός θα μείνει χωρίς τη βοήθεια των PZL.

" Τα εναέρια έρχονται συνήθως αρχές Ιουνίου κι αυτό που ξέρουμε από το αρχηγείο είναι ότι και φέτος θα υπάρχουν. Τα PZL του Επιταλίου έχουν φύγει εδώ και χρόνια και δεν ξέρω εάν υπάρχει στο σχεδιασμό (γιατί είναι πολιτική βούληση) να επανέλθουν στην περιοχή μας.

Όμως έχουμε την Ανδραβίδα που υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα οικήματα που μας επιτρέπουν να τα φιλοξενήσουμε.

Από κει και πέρα είναι πολιτική βούληση τόσο της πολιτεία όσο και του αρχηγείου της αεροπορίας για το εάν φέρουν τα PZL στο νομό Ηλείας ή εάν δεν θα τα φέρουν" ανέφερε ο κος Πετρούτσος.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top