4/27/2017
0 σχόλια

12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης την Παρασκευή στην Κρέστενα

4/27/2017 03:57:00 μ.μ.
12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα
Τα νιάτα της Ηλείας, δημιουργούν! - Διοργανώνεται και φέτος από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων


 Πρωτοπόρος στον τομέα του πολιτισμού και στη σύνδεσή του με την εκπαίδευση αποδεικνύεται για μια χρονιά ακόμα ο νομός Ηλείας.

Για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Ανδρίτσαινας–Κρεστένων, αύριο Παρασκευή, το 12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης, η μεγάλη αυτή μαθητική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν  περίπου  2.000  μαθητές και 150 εκπαιδευτικοί από 45 σχολεία της Ηλείας.

Οι μαθητές χωρίς να διεκδικούν κάποιο έπαθλο ή διάκριση θα παρουσιάσουν και πάλι στο κοινό, τους χορούς και τα τραγούδια που έχουν ετοιμάσει καθώς και άλλες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και την έκθεση εικαστικών και τεχνολογίας.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2006 χάρη σε πρωτοβουλία του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στηρίχθηκε από τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στέριωσε στην περιοχή, θεσμοθετήθηκε και κάθε χρόνο διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο του συλλόγου Φιλοπροόδων.

Η διοργάνωση αποτελεί την κορωνίδα των πολιτιστικών δρώμενων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και έχει αποκτήσει πανηλειακό χαρακτήρα, αφού σε αυτό δίνει βροντερό παρών η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του νομού μας.

Έχει καθιερωθεί, εξάλλου, στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στον ετήσιο προγραμματισμό των μαθητικών εκδηλώσεων των σχολείων.

Αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να συνθέσουν, να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν πολιτιστικά ερεθίσματα, να ψυχαγωγηθούν με τρόπο δημιουργικό, να μοιραστούν τις εμπνεύσεις τους και να εκφραστούν.


«Όπως από την πρώτη χρονιά της ανάληψης των καθηκόντων μου είχα τονίσει το φεστιβάλ μαθητικής δημιουργικής έκφρασης, αποτελεί ένα δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία της Ηλείας, κάτι που για εμάς αποτελεί επιδίωξη, που με κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να κάνουμε πράξη και είναι η απτή απόδειξη ότι το σχολείο και η κοινωνία μπορούν να συμπορευθούν και να συνεργαστούν αρμονικά με εκπληκτικά αποτελέσματα»

 τόνισε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος και ευχαρίστησε θερμά τη δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας Κρεστένων –και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο- που έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ.

«Ευχαριστώ επίσης τους διευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρέστενας, αλλά κυρίως τους μαθητές μας που με την έμπνευση και την ευρηματικότητά τους, διδάσκουν τις αξίες της συμμετοχής, της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της ανταλλαγής ιδεών, της δημιουργικότητας και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι που διδάσκουμε τέτοια παιδιά.

Καλή επιτυχία!».

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top