10 Απρ 2017
0 σχόλια

Γεράσιμος Καλλιμώρος: «Με σφραγίδα την εμπειρία μας, η παροχή υπηρεσιών ΟΣΔΕ

Γεράσιμος Καλλιμώρος  παροχή υπηρεσιών ΟΣΔΕ
Η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017
(Δηλώσεις ΟΣΔΕ) ξεκίνησε.


Αγρότες και κτηνοτρόφοι οφείλουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να σπεύσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις καλλιέργειες του τρέχοντος έτους.

Δε χρειάζεται να πάει ο αγρότης την τελευταία στιγμή να κάνει τη δήλωσή του.

Όσο νωρίτερα την καταθέσει, τόσο περισσότερο συνεισφέρει στη γενικότερη διαδικασία των πληρωμών. Υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη διόρθωση πιθανών σφαλμάτων και αποφεύγει τα άγχη και την πίεση των προθεσμιών!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για καθυστέρηση της δήλωσης. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα στοιχεία της είναι γνωστά από αρκετά νωρίς, π.χ αν έχει χειμερινές ή μόνιμες καλλιέργειες

Η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. Κορυφής, για μια ακόμη χρονιά δίπλα στον παραγωγό εκτός από τα υποκαταστήματα της, στον Πύργο, Πελόπιο, Κρέστενα, Ζαχάρω, και τα κινητά συνεργεία, Επιτάλιο, Γούμερο, Καλλιθέα, Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία,

γνωστοποιεί ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών, δημιούργησε και λειτουργεί νέα συνεργεία, αυτή τη φορά στο Χάβαρι, Τραγανό, Βάρδα, Κάστρο Κυλλήνης.


Γεράσιμος Καλλιμώρος: Πρόεδρος ΕΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

«Με σφραγίδα την εμπειρία μας, η παροχή υπηρεσιών ΟΣΔΕ
Δήλωση Προέδρου

«Το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2017 έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαρτίου και ήδη οι παραγωγοί, τόσο αυτοί που μας προτίμησαν τα προηγούμενα χίνια αλλά και αυτοί που εκτίμησαν τις εκειδικευμένες υπηρεσίες της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, προσέρχονται στα καταστήματα της Ένωσης και στα κινητά μας συνεργεία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για το 2017.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται πέραν του ότι είναι συμφέρουσες σε τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν την σφραγίδα της εμπειρίας της Ένωσης. Δηλαδή εξασφαλισμένη επιδότηση.

Οι σχέσες των παραγωγών με την ένωση είναι διαχρονική. Στη συγκέντρωση προϊόντων, στην πώληση προϊόντων, στα εφόδια, καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι παραγωγοί που συνεργάζονται μαζί μας σε όλο αυτό το επίπεδο, έχουν δεδομένο το οικονομικό όφελος στο εισόδημα τους. Κανένα άλλο κατάστημα ή υποκατάστημα παροχής υπηρεσιών ΟΣΔΕ δεν έχει σχέση με την Ένωση. Όπου δραστηριοποιούμεθα, υπάρχει λογότυπο της Ένωσης και τα διακριτικά στοιχεία της Ένωσης.

Ευχαριστώ τον κόσμο για την εμπιστοσύνη πουμας δείχνει και τη συνεχή προσέλευση τους στα κατα τόπους γραφεία μας.» Γεράσιμος

Καλλιμώρος:Πρόεδρος ΕΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Πύργος (Κεντρικά Γραφεία Κοκκίνου 8 & Τ. Πετροπούλου-ημιώροφος):
Δήλωση Υπεύθυνου Έργου Τοπογράφου Μηχανικού Παπαδόπουλου Κώστα:

«Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά αυτή του 2016, που εξυπηρετήσαμε περί τους 3500 Ηλείους παραγωγούς, με απόλυτη επιτυχία(100%), χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ επιδοτήσεων, συνεχίζουμε και φέτος, κατέχοντας την πρέπουσα επιστημονική κατάρτιση για την διεκπεραίωση του ΟΣΔΕ 2017 σε μια χρονιά πολλή σημαντική μιας και τρέχουν οι αντιρρήσεις επί των Δασικών Χαρτών, που η τοποθέτηση των αγροτεμαχίων στη σωστή θέση κρίνεται απαραίτητη.
Φέτος ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς που καλλιεργούν Κορινθιακή Σταφίδα για την οποία μπορούν να αιτηθούν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η Κορινθιακή πρόκειται για ένα από τα κύρια γεωργικά προϊόντα της περιοχής με ιστορική σημασία και παγκόσμια φήμη. Η παραγωγή της «Κορινθιακής Σταφίδας» ενισχύεται και προστατεύεται περαιτέρω μέσα από αυτήν την εξέλιξη δίνοντας πριμ στον παραγωγό 35,2 € ανά στρέμμα.

Κρέστενα (έναντι Δημοτικού Γηπέδου Κρεστένων):
Δήλωση Αναπληρωτή Υπεύθυνου Έργου - Γεωπόνου Διαμαντόπουλου Κώστα:

«Οι ανάγκες των παραγωγών μας στην αγροτική περιφέρεια του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έχουν εκτιμηθεί καθόλη την διάρκεια του χειμώνα και είμαστε έτοιμοι να συμβουλέψουμε τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά και να καλύψουμε τις ανάγκες του στο θέμα των επιδοτήσεων αλλά και όλων των προγραμμάτων ενίσχυσης που τρέχουν.»
Επιτάλιο (Κεντρική Οδός(δίπλα από Φούρνο Μερτζάνη):
Δήλωση Συντάκτη Επιταλίου Αλεξανδροπούλου Νίας:

Με την Πολυετή εμπειρία στην σύνταξη δηλώσεων ΟΣΔΕ στην περιοχή του τέως Δήμου Βώλακος είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς της περιοχής με παρουσία τις πρωινές αλλά και τις απογευματινές ώρες.
Πελόπιο:
Δήλωση Γεωπόνου Καταστήματος Πελοπίου Γεωργακόπουλου Νίκου:

«Για ακόμη μια χρονιά, ή Ένωση διαθέτοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, είναι δίπλα στον αγρότη. Οι Επιδοτήσεις στην Ένωση είναι εγγυημένες.»
Ζαχάρω (νέο θέση υποκαταστήματος Αρήνης 17 -Δίπλα στην Ψησταριά του Φωτόπουλου):
Δήλωση Γεωπόνου Μπαντούνα Πέτρου

(Έχουμε μελετήσει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στην δήλωση των επίσπορων καλλιεργειών καθώς και των καλλιεργειών υπό κάλυψη.
Φιγαλεία:
Δήλωση Συντάκτη ΟΣΔΕ Περιοχής Φιγαλείας, Λογιστή Καλογερόπουλου Κώστα:

«Η παρουσία μας στην περιοχή Φιγαλείας είναι συνεχής καθόλη την διάρκεια του έτους. Βρισκόμαστε καθημερινά στο γραφείο μας εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας υπηρεσίες με υπευθυνότητα και αξιοπιστία στους αγρότες και κτηνοτρόφους.»
Καλλιθέα (Επαρχιακή Οδός, έναντι κεντρικής πλατείας):
Δήλωση Συντάκτη Καλλιθέας Νικολακοπούλου Γωγώ:

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος αιτούμαστε για τους παραγωγούς κάτω των 67 ετών την Εξισωτική Αποζημίωση(Μέτρο 13.1 & 13.2) η οποία ενισχύει του παραγωγούς στα ορεινά 12,5 ευρώ/στρέμμα και στις μειονεκτικές περιοχές 9,5 ευρώ/στρέμμα.
Χάβαρι (Δίπλα στο Καφέ Σιαχάμη)
Βάρδα: (οδός Πατρών-Πύργου, πλησίον Δημαρχείου)
Τα υποκαταστήματα είναι στελεχωμένα με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο και διαθέτει εμπειρία στο ΟΣΔΕ και σε όλα τα προγράμματα των αγροτών, έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται σε άμεσο χρόνο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι συναλλαγές.

Στόχος της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους παραγωγούς.

Τα συνεργεία είναι έτσι κατανεμημένα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στο σύνολο της Ηλείας. Τη δεδομένη περίοδο, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και προς διευκόλυνση των αγροτών, η Ένωση έχει ενεργοποιήσει υποστηρικτικά συνεργεία σε ολόκληρη την Ηλεία, προκειμένου οι αγρότες δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης (επιδότησης) να υποβάλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και πάντα με την εγγύηση της Ένωσης που επί δεκαετίες διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο έργο.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας 2015 (Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός συμπληρώνει εξαρχής το έντυπο της ΕΑΕ2017)
Κωδικός Εξουσιοδότησης Πύλης ή Κωδικοί TaxisNet(Ο γεωργός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία taxisnet στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων, αλλά ΜΟΝΟ τον "Κωδικό Εξουσιοδότησης" που παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίησή του, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού)
Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας
Φωτοτυπία πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Τραπέζης
Φωτοτυπία Ε9 πρόσφατο μηχανογραφημένο από το TAXIS (Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 1ης σελίδας βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού, παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας, απαιτούνται μόνο όταν εφόσον αυτά τροποποιούνται για το έτος υποβολής 2017)

Κατά περίπτωση:

Ενοικιαστήρια-Χρησιδάνεια με ημερομηνία λήξης μεταγενέστερη της 01/06/2017 (όταν πρόκειται για ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)
Θεωρημένο Μητρώο Κτηνιατρικής Εκμετάλλευσης
Τιμολόγια ή Δελτία Αποστολής και Καρτελάκια πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού
Βιβλιάριο ΟΓΑ ή άλλου Ασφαλιστικού Φορέα & το ΑΜΚΑ(για αυτούς που κάνουν πρώτη φορά ΟΣΔΕ)
Απόφαση Ένταξης στο μέτρο Βιολογικής Γεωργίας
Δελτίο εμβολιασμού(Δ.Ε.) ή Δελτίο Ορολογικού Ελέγχου(Δ.Ο.Ε.) για βρουκέλωση
Άδειες Μετακίνησης για τους κτηνοτρόφους

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top