22 Απρ 2017
0 σχόλια

Δίβρη Ηλείας: Ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος εγκαινίασε το Αρχοντικό Πετραλιά (ΦΩΤΟ)

Ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος εγκαινίασε το Αρχοντικό Πετραλιά
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποθέωσε την Δίβρη και αποθεώθηκε!



Να είστε περήφανοι για αυτή την Ιερή Γη, είπε στους παρευρισκόμενους κατά τα εγκαίνια του αρχοντικού Πετραλιά, και αποθεώθηκε.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και του πολιτισμού, και τοπικά στελέχη εγκαινίασαν το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, το καμάρι, το «στολίδι» της Δίβρης στην Αρχαία Ολυμπία.
Πρόκειται για το «αρχοντικό Πετραλιά», το οποίο παραχωρήθηκε από την πρώην Υπουργό Φάνη-Πάλη Πετραλιά και την αδελφή της Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά, στο Δήμο.
Το Αρχοντικό, φιλοξενεί αντιπροσωπευτικό δείγμα από την εξαιρετική συλλογή Ολυμπιακών αναθημάτων του Επαμεινώνδα Πετραλιά, μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και Πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και παράλληλα μυεί τον επισκέπτη στην εξέχουσα ιστορική πορεία της Δίβρης, κυρίως μέσα από κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά.
Το «Αρχοντικό Πετραλιά», διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της κεντρικής Πελοποννήσου, διέθετε ζωγραφική διακόσμηση σε όλα τα δωμάτια, ενώ χαρακτηριστικό της οικίας ήταν το ανάγλυφο εικονοστάσιο, αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, με νεοκλασικά στοιχεία, που το καθιστά μοναδικό.

Φωτογραφίες Εθελοντες- Αλληλεγγυοι Διβρης Ηλειας

Δείτε περισσότερα στο: iliaweb.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top