4/09/2017
0 σχόλια

Μεσσηνία: "Γνωριμία με τη Μαρία Κάλλας" στο δήμο Οιχαλίας (video)

4/09/2017 03:50:00 μ.μ.
"Γνωριμία με τη Μαρία Κάλλας" στο δήμο Οιχαλίας (video)
Ο τόπος καταγωγής της Μαρίας Κάλλας είναι απο το Νεοχώριο Μελιγαλά Μεσσηνίας


Σειρά εκδηλώσεων για την Μαρία Κάλλας ξεκινά ο Δήμος Οιχαλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 40 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Η αρχή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά «Μαρία Κάλλας», με εκδήλωση που αφορούσε τους μαθητές και την γνωριμία αυτών με την ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Με παιδικές φωνές και γέλια γέμισε σήμερα 7/4 το Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» του Δήμου Οιχαλίας όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τους μαθητές με θέμα «Γνωριμία με την Μαρία Κάλλας» με ομιλητή τον συνθέτη κ.Μάρκο Μωϋσίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Οιχαλίας κ.Αριστείδη Σταθόπουλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές για την παρουσία τους έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσφορά της Μαρίας Κάλλας στον πολιτισμό και τόνισε την σημασία που έχει να γίνει γνωστός ο τόπος καταγωγής της, το Νεοχώριο Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Μωϋσίδης ο οποίος κάνοντας μια εναλλακτική παρουσίαση της ζωής και του έργου της Μαρίας Κάλλας, καταφέρε να εξάψει τον ενδιαφέρον των μαθητών και να τους δώσει μία γεύση από τον μαγικό κόσμο της όπερας.

Η σημερινή εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Οιχαλίας σε συνεργασία με το διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο ATHENAEUM και τον «Σύλλογο Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας».Πηγή: best-tv.grefimeridavalira.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top