10 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Τσάκισαν τον κόσμο - Πάνω από 30 χτυπήματα και 100.000 ευρώ λεία η σπείρα των ΡΟΜΑ διαρρηκτών

Ηλεία: Πάνω από 30 χτυπήματα και 100.000 ευρώ λεία η σπείρα των ΡΟΜΑ διαρρηκτών
Σπείρα ΡΟΜΑ "χτυπούσε" αλύπητα και συστηματικά Πύργο και Αμαλιάδα - Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία σε περισσότερες από 30 διαρρήξεις


Δεκάδες διαρρήξεις σε διάστημα τριών μηνών είχαν διαπράξει τα μέλη σπείρας ΡΟΜΑ σε Πύργο και Αμαλιάδα, που εξάρθρωσε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και να συλλάβουν τρεις εξ αυτών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις τουλάχιστον.

Η καλά οργανωμένη σπείρα είχε συγκεκριμένο σύστημα δράσης, με το οποίο είχε καταφέρει περισσότερα από 30 χτυπήματα με λεία που σύμφωνα με πληροφορίες μας ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με μεθοδικότητα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Με μια στοχευμένη επιχείρηση νωρίς το πρωί της Τρίτης, έπιασαν στον ύπνο τους τρεις από τους δράστες μέσα στους καταυλισμούς που διαμένουν στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έπιαναν στο ύπνο τα θύματά του οι ΡΟΜΑ διαρρήκτες.

Τα μέλη της σπείρας μόνο τυχαία χτυπήματα δεν έκαναν. Είχαν σχέδιο δράσης και έδειχναν πως η σπείρα είχε ιδιαίτερα συγκροτημένη μορφή. Οι ΡΟΜΑ παρακολουθούσαν τους στόχους τους, επί μακρόν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα θύματά τους.

Όταν πλέον είχαν αντιληφθεί τις καθημερινές συνήθειες τους, χτυπούσαν την ώρα που πλέον τα θύματά τους απουσίαζαν από τα σπίτια τους.

Έτσι κατάφεραν δεκάδες διαρρήξεις, κλέβοντας κοσμήματα και χρήματα, που οι παθόντες είχαν κρύψει σε διάφορα μέρη των σπιτιών τους, ακόμα και κάτω από στρώματα.

Τα μέλη της σπείρας αν και διαμένουν μόνιμα στον Πύργο, δεν περιορίστηκαν μόνο στην πρωτεύουσα της Ηλείας αλλά επεκτάθηκαν και στην Αμαλιάδα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα χτυπήματα ήταν στις πόλεις, αποφεύγοντας τις εξοχές…

Η προανάκριση που συνεχίζεται αναμένεται να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες διαρρήξεις που έχουν διαπράξει οι δράστες, αν όχι τον πραγματικό συνολικό αριθμό και φυσικά τη λεία τους.

Οι αστυνομικοί πέραν των έξι που έχουν αποκαλύψει την συμμετοχή τους στη σπείρα, ερευνούν την πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους πολίτες

Εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι οι παραπάνω διαρρήξεις, δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από τις Αρχές σε κανένα δελτίο συμβάντων.

Αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε και κάποια ανακοίνωση από την Αστυνομία, ώστε οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην «κοιμούνται ήσυχοι», από τη στιγμή που υπήρχε μεγάλος αριθμός διαρρήξεων στις δύο περιοχές.

Αντιθέτως η πολιτική της απόκρυψης της εγκληματικότητας σε δύσκολους καιρούς, έφερε τους πολίτες απέναντι σε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν έβρισκαν τα σπίτια τους παραβιασμένα και άδεια από τα πολύτιμα αντικείμενα, πρακτική η οποία στην ουσία δεν προστάτεψε κανέναν στόχο.

Στο σήμερα δυστυχώς κάποιοι έχουν μείνει να κοιτάζουν αριθμούς, χάνοντας την ουσία που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εξαρθρώνοντας την σπείρα αυτή, κατέγραψε μια ακόμα σημαντική επιτυχία στο μακρύ παλμαρέ της τα τελευταία χρόνια.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top