5/12/2017
0 σχόλια

Συμβασιούχοι: Διπλή νομοθετική πρωτοβουλία για πληρωμή, μονιμοποίηση αναλαμβάνει η κυβέρνηση

5/12/2017 10:30:00 π.μ.
Διπλή νομοθετική πρωτοβουλία για πληρωμή, μονιμοποίηση αναλαμβάνει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους
Διπλή νομοθετική ή άλλη πρωτοβουλία για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων
αλλα και για την «απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»,

προανήγγειλε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Πρώτον, η κυβέρνηση θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων των δήμων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδιδε και το υπουργείο Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε ότι « δεύτερον θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πάρα πολύ σύντομα το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση χωρίς περιστροφές», κατέληξε ο κ, Τζανακόπουλος.

Κριτική σε ΕΣ και σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα είναι το γεγονός οτι ο κ. Τζανακόπουλος ξεκίνησε την ενημέρωση από το συγκεκριμένο θέμα ασκώντας έντονη κριτική στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διαρροή του θέματος στον Τύπο αλλά και στον πρόεδρο της ΝΔ για τις «απαράδεκτες και χαιρέκακες» δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Τύπο, προσθέτοντας με νόημα: «Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της».

Αναφορικά με τον πρόεδρο της ΝΔ χαρακτήρισε τη δήλωσή του «απαράδεκτα θριαμβευτική και προκλητική που έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων, που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, δημιούργησαν».

 Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να ξεκινήσω τη σημερινή ενημέρωση με ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία απαράδεκτα διέρρευσε στον τύπο.

Αν και οφείλω να πω, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης, που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της, όπως έγινε και λίγη ώρα πριν, με την απαράδεκτα θριαμβευτική και προκλητική δήλωση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων, που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί δημιούργησαν.

Εν πάση περιπτώσει και για να μη μακρηγορώ θέλω να σας ενημερώσω ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται:

Πρώτον: ότι θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων στους δήμους.

Δεύτερον: ότι θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο, για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Και πάρα πολύ σύντομα, το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση χωρίς περιστροφές.

Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top