3 Ιουν 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Εξανεμίστηκαν τα εισοδήματά τους!

Στο όρια της επιβίωσης βρίσκονται οι κάτοικοι στην ύπαιθρο της Ηλείας
Στο όρια της επιβίωσης βρίσκονται οι κάτοικοι στην ύπαιθρο της Ηλείας


Τη φτώχεια  περασμένων δεκαετιών βιώνουν πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι  στις αγροτικές  περιοχές της Ηλείας, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι έντονο για τους νέους ανθρώπους, που είναι άνεργοι και επιβιώνουν  ακόμη με τις συντάξεις στενών συγγενικών  τους προσώπων!

Στις περισσότερες περιπτώσεις τόσο οι καλλιέργειες όσο και η κτηνοτροφική παραγωγή, δεν μπορούν να προσφέρουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους κατοίκους της υπαίθρου, με αποτέλεσμα  οι τελευταίοι να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Στις εν λόγω περιοχές καταγράφονται  και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, αφού πέρα από την αγροτική απασχόληση  δεν υπάρχουν άλλες εργασίες, τη στιγμή που έχει εξαφανιστεί και η οικοδομική δραστηριότητα!

«Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κυρίως για τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα για απασχόληση και προσπαθούν με διάφορες μικρές εργασίες να παραμείνουν  στον τόπο τους, κάτι που όμως είναι πολύ δύσκολο εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κάτοικος της περιοχής κ. Παν. Τασιγιαννόπουλος.

Δυσβάστακτα

Ωστόσο  πέρα από την ανεργία και την ανέχεια οι κάτοικοι της υπαίθρου έχουν ν’ αντιμετωπίσουν  και τα διάφορα χαράτσια , τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δυσβάστακτα για  τη μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Συγχρόνως   πολλοί απ’ αυτούς  παρουσιάζουν και σημαντικές οφειλές από κόκκινα δάνεια αλλά και την υπέρμετρη φορολογία, που στα χρόνια της κρίσης πλήττει σχεδόν αποκλειστικά τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των διαφόρων χαρατσιών αλλά και των οικονομικών επιβαρύνσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν  για τους  κατοίκους της υπαίθρου, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν αφού προσπαθούν να καλύψουν τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες τους» υπογράμμισε ο κ. Ανδρ. Γαλανόπουλος.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι  η αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα   στις περισσότερες περιπτώσεις διεξάγεται  υπό αντίξοες συνθήκες , λόγω της έλλειψης της κατάλληλης γης καθώς επίσης και των οικονομικών δυνατοτήτων  για καλλιέργειες ή τη συντήρηση των αιγοπροβάτων.

«Προσπαθούμε μέσω της κτηνοτροφίας να εξασφαλίσουμε ένα εισόδημα για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, αλλά κι εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εφόσον δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας» επεσήμανε ο κ. Ηλίας Μιχαλακόπουλος.

 Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top